info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Baraj da binlerce ölü balık

Barajda bulunan binlerce balık vatandaşların iddiasına göre fabrikaların atıkları yüzünden zehirlenerek öldü.

Çorlu ya bağlı Ulaş Beldesinde kelimenin tam anlamıyla çevre katliamı yaşandı. Vatandaşlar canlı kalan balıkları toplama telaşına düşerken bazıları da ölü balıkları dahi toplama gayretinde.

Ulaş beldesi sınırları içinde kalan ve beldeye 5- 6 km uzaklıkta ki barajda binlerce balık zehirlenerek telef oldu. Barajda bulunan vatandaşlardan Nadir Meşeli, "Barajın kapağı açılmadan önce suyun üzerinde yemyeşil bir tabaka vardı. Elinize aldığınızda macun gibi uzuyordu. Civarda bulunan fabrika atıkları binlerce balığın ölümüne sebep oldu" dedi.

Suyun zehirlendiği için baraj kapaklarının açıldığını ve her yerin ölü balıklarla dolu olduğunu söyleyen vatandaşlar, bunun bir çevre katliamı olduğunu hiç kimsenin bir önlem almadığını söyledi.

Barajda bulunan aynalı sazan, kara sazan, kızılkanat ve yayın balıkları civarda bulunan fabrikaların atıkları nedeniyle telef oldu. Çevre katliamının yaşandığı baraj içinde ve çevresinde vatandaşlar balık toplama telaşına düştü. Canlı balıkları dere içine girerek toplayan vatandaşlardan bazıları da ölü balıkları toplayarak kurutacaklarını söylediler.

Ulaş Belediye Başkanı Kenan Demiray "Baraj bizim sorumluluğumuz da değil. DSİ tarafından yapıldığından onların sorumluluğundadır. Benzer olaylar daha öncede tarımsal ilaçlama yapıldığından dolayı da yaşanmıştı. Fakat şimdiki durum barajın dibinin temizlenmesinden kaynaklanıyor" dedi.

Devlet Su İşleri yetkilileri de baraj kapağının kendileri tarafından açıldığını, barajın dibinde ki tortuyu temizleme işlemi gerçekleştirildiğini ve ölümlerin bu işlemden dolayı kaynaklanmış olabileceğini kaydederek, balık ölümleriyle ilgili inceleme yapılacağı ifade edildi.