info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Chp Genel Başkan Yardımcısı Partililerle Buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak partililer ile bir araya geldi.

İlçe binasında gerçekleşen toplantıya İlçe Başkanı İsmail Uzun, Belediye Başkan Aday Adayı Ulaş Yurdakul, İl Genel Meclis Üyeleri Recep Süvari, Yücel Genç ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
 
Toplantıda Malkara bölgesine kurulacak olan termik santral ile ilgili konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, İl genel meclisin hazırlamış olduğu planlarda termik santralin yok olduğunu ve bu termik santrallerin bölgenin seçilmişlerinin ortaya koymuş oldukları iradenin haricinde Ankara’dan dayatılan santraller olduğunu savundu.
 
Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye’nin hızlı büyümesinden yana olan parti olduklarını ifade eden Öztrak Ülke büyürken duyulacak olan enerji ihtiyacının farkında olduklarını ama enerji politikasında 2 temel yanlışlığın göze çarptığını söyledi. 
 
Öztrak, bunların birincisinin yapılan enerji tesislerinin ciddi şekilde çevreyi tahrip ettiğini, sürdürülebilir büyümenin önünde önemli bir engel teşkil ettiğini, ikincisinin ise Türkiye’nin enerji üretimi giderek artan ölçüde ithalata bağımlı hale geldiğini ve Türkiye’de ticari açıklığı, ödemeler dengesi, döviz bilançosu problemlerinin olduğunu kaydetti.
 
Döviz bilançosun da hep açık verildiğini kaydeden Öztrak, "Döviz bilançosu açık verdiği zaman da dışarıda 1 kuvvetinde bir dalga oluyor bizler bunu 3 kuvvetinde hissediyoruz. Sürekli borçlanarak büyümek zorunda kalıyoruz. Bu iki hususu dikkate almak sureti ile Türkiye’de enerji tesisleri kurulusun istiyoruz. Ne demek oluyor bu bir mümkün olduğu kadar sürdürülebilir enerjiye önem vermek gerekiyor. İkincisi ise ithal kaynaklara dayalı enerji kaynaklarına enerji santrallerine karşı çıkacağız yerli imkânların kullanılmasını isteyeceğiz. Bu santrallerden iki tanesi her hâlükârda ithal kaynaklara dayandığı için bizim ön gördüğümüz enerji politikasında daha birinci testten geçemiyor. Bir tanesi Malkara’da olandır tamam yerli kömür kaynaklarını kullanılacağı söyleniyor ama bunu da çevreyi tahrip etmeyeceğine dair elimizde hiçbir şey yok. Bunu için bu aşamada bunların hepsini yani Tekirdağ halkının seçmiş olduğu seçilmişlerin onay vermediği buna karşılık bir de Ankara’dan dayatılan bu projeye karşı çıkıyoruz. Ve öyle görüyoruz ki Tekirdağ’daki birçok sivil toplum örgütleri de bu santrallere karşı çıkmaktadır" dedi.
 
Milletvekili Öztrak, son olarak ise bu santrallerin çevreyi ne kadar kirletip kirletmediği konusunda kamuoyunu tatmin edilmesi gerektiğini hatırlatarak "Bu santrallerde hangi teknolojinin, hangi kömürün, Kömür nasıl çıkartılacağını, Kömür çıkarımında tahribat nasıl olacağı İşlenmesindeki tahribat ne olacağı Dünyadaki hangi teknoloji kullanılacağı sorularını sormanız gerektiğini ve bu santrallerin kullanılacağı bölge olan Malkara halkının görmesi lazımdır"diye konuştu.
 
Toplantı sonrasında Milletvekili Faik Öztrak, İlçe Başkanı İsmail Uzun, Belediye Başkan Aday Adayı Ulaş Yurdakul, İl Genel Meclis Üyeleri Recep Süvari, Yücel Genç ve Yönetim kurulu üyeleri köy ziyaretlerinde bulunmak için parti binasından ayrıldılar.