info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Chp Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Tekirdağ`da Sert Konuştu

Devlet Adaletle Yönetilir, Adaletin Kırıntısı Yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu milletvekili Seyit Torun, Tekirdağ’da 11 Büyükşehir Belediye Başkanının bir araya geldiği toplantıda Ak parti iktidarı, İçişleri Bakanı ve adalet ile ilgili çok sert söylemlerde bulundu.

Seyit Torun yaptığı konuşmada; Bilindiği üzere pandemi dolayısıyla uzun bir süredir bir araya gelememiştik. Bu uzun ve zor bir süreç oldu. Bu süre zarfında, belediyelerimiz vatandaşın her türlü sorunlarını çözmek için büyük bir gayret içerisinde 24 saat yanlarında oldular. Ekmeğinden suyuna, dezenfektanından maskeye kadar her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için çaba sarf ettiler. Ardından gelen ekonomik buhran halkımızı da fevkalade etkiledi ve ek bütçe yapmak zorunda bıraktı. Âmâ hiç mazeret üretmeden, büyük bir gayret ve mücadeleyle bu süreci de olumlu bir şekilde atlatma gayreti içerisine girdiler.

Yatırımlarını öncelikleştirdiler, uçuk kaçık projelerden kaçındılar ve çözülmesi gereken en önemli sorunlardan başlayarak vatandaşlarımızın yanında oldular. Bunu yaparken kredileri onaylanmadı, yardımlar kesildi. Bunu yaparken sürekli soruşturmalarla, sürekli müfettişlerle bir şekilde engellenmeye çalışıldı. Dün İçişleri Bakanı da sayısal verilerle açıklama yaptı. Biz belediyelerle ilgili sorunları aktarırken, kendisi önce bakan yardımcısı ile devreye girdi.

Dün de bir görsel çekerek rakamlarla anlatmaya çalıştı İçişleri bakanı koltuğuna yakışmayan bakana bir kez daha sormak istiyorum; Biz senin ne yaptığını biliyoruz bakanlığı kullanarak bizim belediyelerimize operasyon çektiğini de biliyoruz. Şırnak’ta mahkeme kararı sabit olmasına rağmen görevden almıyorsun ama hakkında şu an hiçbir delil olmayan belediye başkanlarımızı görevden alıyorsun. Kaldı ki hep iftiralarla bu güne kadar göreve geldin. İstanbul belediyesinde 557 kişi terör ilintili kişi var dedin. Hiçbir şey çıkmadı. Karar 2 Kasıma kaldı. Ardından birçok konuda ithamlarda bulundun.10 bin dolar alan siyasetçi var dedin. Birçok açıklamalarda bulundun ama hepsinin altı boş çıktı. Buradan tekrar söylüyoruz; Bu iftiraların, bu ithamların hepsi boş. Buradan sana bir şey çıkmaz. Müfettişlere inceleme yaptıra yaptıra en son işçilerin fazla mesaisi ile ilgili, “eksik var” diyebilecek duruma geldin.

Devlet adalet ile yönetir, maalesef İçişleri Bakanının adaletle ilgili kırıntısı yok. Maalesef partizan anlayışını her ortamda gösteriyor. Elbette bu yapılanlar yarın yargı kantarında tartılacak, elbet bu yargı da bir gün tarafsızlığını ortaya koyacak. Kıymetli arkadaşlar, seçimlere doğru hızla yaklaşıyoruz. Sizlerin yapmış olduğu kıymetli hizmetler güç ve moral veriyor. Görüyoruz ki belediyelerimizin olduğu yerlerde oylarımız çok daha fazla artıyor. Çünkü sizin yaptığınız hizmetler, bizim yerelde kazandığımız bu güven, genelde de vatandaşın memnuniyetine dönüşüyor. Çok az kaldı. Bütün bu sorunlardan hem yerel yönetimler olarak hem vatandaşlar olarak kurtulacağız.

Biliyoruz ki bu ülkenin kaynakları adaletli kullanıldığında, çözülemeyecek hiçbir sorunumuz yoktur. Bütün sorunlarımızı çözebiliriz. Bu ülke aslında kaynak üretiyor. İçtiğimiz sudan yediğimiz ekmeğe kadar, gelir vergisi ödemesek dahi tükettiğimiz her üründen vergi veriyoruz. Maalesef bu vergilerimiz, iktidar tarafından vatandaşın refahının artması yerine bir avuç saray beslemelerine gidiyor. Bugün çektiğimiz derin yoksulluk aslında bu kaynakların heba edilmesinden kaynaklanıyor. Âmâ belediyelerimiz her bir kuruşun hesabını bilerek harcıyorlar. Yaptıkları her ihaleyi şeffaf bir şekilde açıklıyorlar. Kullandıkları bütçeyi sürekli yayınlıyorlar. İnternetten veya görsel bir şekilde halkla paylaşıyorlar. Açılışlarını yaparken de hangi yatırımı kaç liraya yapmış, hesap veriyorlar.

Halkına hesap veren bir anlayış mutlaka başarılı olacaktır. Bizim büyükşehir belediyelerimizde halk emniyetini sürekli arttıran, her türlü baskı ve engellemeye, hukuksuzluğa rağmen vatandaşlarımız tarafından sürekli kabul gören seçildikleri oy oranını sürekli arttırma anlayışıyla bizlere gurur veriyorlar ”Dedi. Belediye başkanları buluşması basın bildirgesi ve sahil gezisi ile sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin