info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP li Öztrak: Biber Gazı Kimyasal Bir Silahtır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “Biber gazı kimyasal silah mıdır değil midir? Biber gazı kimyasal bir silahtır" iddiasında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “Biber gazı kimyasal silah mıdır değil midir? Biber gazı kimyasal bir silahtır" iddiasında bulundu. 
 
Marmara Ereğlisi ilçesinde CHP tarafından halk konseri düzenledi. Partiye katılanlara rozetlerin de takıldığı etkinliğe, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Tekirdağ milletvekilleri Emre Köprülü, Candan Yüceer, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan ve çok sayıda partili katıldı.
 
"DEMOKRASİ SADECE SANDIKTAN İBARET DEĞİLDİR"
Demokrasinin sadece sandıktan ibaret olmadığını söyleyen Öztrak, “Obama Amerika’da yüzde 50’nin çok üzerinde oy alarak iktidara geldi. Yine İngiltere Muhafazakar Partisi Genel Başkanı Cameron da yüzde 50’ye yakın bir oyla iktidara geldi. Her ikisi de Suriye’ye saldırıda bulunmak için kendilerini meclislerinin görüşünü almak zorunda hissediyor. Bu dünyada bir tek lider var ki onları eleştiriyor. Neden meclislerinin görüşlerini alıyorlarmış. Neden vuracaklarmış çekileceklermiş de girip içeride rejimi değiştirmek için savaşmayacaklarmış. Bugün başımızda demokrasiyi sandıktan ibaret sanan zihniyet var. Sandık demokrasinin olmazsa olmazıdır ama sadece sandık yeterlilik değildir. Sandıkla birlikte bir başka bir şey daha lazımdır. Bunlardan birisi iktidara gelenlerin kendilerine oy vermeyenlerin haklarını koruyup muhafaza etmeleridir” diye konuştu.
 
"BİBER GAZI KİMYASAL SİLAHTIR"
Biber gazının kimyasal bir silah olduğunu iddia eden Öztrak, “Türkiye’de bir Gezi Parkı olayı oldu. Gencecik insanlar çıktılar dediler ki; 'biz alışveriş merkezi istemiyoruz, park istiyoruz.' 1 Eylül’de İstanbul’da barışla alakalı bir takım gösteri yaptılar; ‘biz dünyada barış istiyoruz’ dediler. Her ikisinin de üzerine biber gazı ile gidildi. Ben size soruyorum. Biber gazı kimyasal silah mıdır değil midir? Biber gazı kimyasal bir silahtır" dedi.
 
Konuşmaların ardından partiye katılanlara rozet takıldı. Gece, konserle son buldu.