info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülüden Engelliler Günü Açıklaması

CHP Tekirdağ milletvekili Emre köprülü "3 Aralık Dünya Engelliler günü, kutlanmaya başlandığı günden bu yana tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek amacı ile belirlenmiş bir gündür.

Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak, engelli bireylerin çağdaş yaşamın gerektirdiği olanaklara her alanda kavuşmalarını temel bir insan hakkı olarak kabul edip, politikaları da buna göre belirlemek hükümetlerin yapması gereken en önemli görevdir. 
Ancak günümüzde bazı siyasiler bu bilinçle hareket etmediği gibi, engelli vatandaşlarımızı üzecek açıklamalara da imza atmaktadırlar. Daha geçtiğimiz günlerde Tekirdağ AKP milletvekili “Engellileri biz adam yerine koyduk” şeklinde son derece çirkin bir açıklama yaparak bu vatandaşlarımızı ve ailelerini üzmüştür. Ancak Engelli sorunlarını bireysel bir sorun olarak değil, herkesin duyarlılığını gerektiren toplumsal bir sorun olarak görmek gerekmektedir. 
Bugün gerek sosyal yaşamda, gerekse iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve yaşamın birçok alanında engeller ile karşılaşan engelli vatandaşlarımızın sorunlarına ortak olmak ve onlarla birlikte yaşadığımızı hiçbir zaman unutmamamız gerekmektedir.
3 Aralık  Dünya Engelliler Günü vesilesi ile; tüm engelli vatandaşlarımıza eşit yaşam koşullarının bir an evvel sunulması için toplumun tüm kesimlerinin hep birlikte mücadele etmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor, tüm engelli vatandaşlarımızın gününü kutluyorum."