info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Chp Tekirdağ Milletvekili Yüceer, Muratlı’da Ölümler Bağıra Bağıra Geldi

Chp Tekirdağ Milletvekili Yüceer, Muratlı’da Ölümler Bağıra Bağıra Geldi

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazalarına yol açan Tekirdağ-Muratlı yolunu Meclis gündemine taşıdı. Yüceer, “Yolun mıcır silindirle ezilmeden ve uyarı levhaları konulmadan trafiğe açılmasının sorumlusu kimdir?” diye sordu.
 
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, sürücülerin kabusu haline gelen Tekirdağ-Muratlı yolunu Meclis gündemine taşıdı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Yüceer, son yıllarda mıcır yüzünden yaşanan kazaların pek çok cana mal olduğunu kaydetti.
 
DÜNYANIN NERESİNDE VAR?
Yol yapımlarının genellikle sathi kaplama çalışmalarıyla sürdürüldüğüne, can ve mal güvenliği önemsenmeksizin yolun trafiğe açılarak mıcırın sıcak asfalta gömülmesi işlemini arabaların gerçekleştirmesinin beklendiğine dikkat çeken Yüceer, “Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok” dedi.
 
ÖLÜMLER BAĞIRA BAĞIRA GELDİ
Tekirdağ-Muratlı yoluna serilen mıcır nedeniyle son günlerde çok sayıda yaralanmalı ve maddi hasarlı kaza yaşanmasına rağmen hiçbir önlem alınmaması nedeniyle, korkulanın olduğunu kaydeden Yüceer, “Ölüm yolunda 2 yurttaşımız hayatını kaybetti, 3 yurttaşımız da yaralandı. Bu ölümler adeta bağıra bağıra geldi. Gözün gördüğünü, aklın aldığını yetkililer göremedi. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?” ifadelerini kullandı. 
 
İDDİALAR ARAŞTIRILSIN
Yazılı medyanın tüm uyarılarına rağmen yetkililerin sorumluluktan kaçındığını belirten   Yüceer, Tekirdağ-Muratlı yolunda sathi kaplama çalışmasının usulüne uygun yapılmadığı, karayollarının taşeron firması tarafından serilen mıcırın üzerinin silindirle dahi ezilmediği, uyarı levha ve işaretleri konulmadığı yönünde iddialar bulunduğunu da ifade etti.
 
NEDEN ÖNLEM ALINMADI
CHP’li Yüceer,  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin’in yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
-Tekirdağ Muratlı yolunda meydana gelen çok sayıda kazaya rağmen neden herhangi bir önlem alınmamıştır? 
-Silindirlerle silindiraj yapılmadan yolun trafiğe açıldığı iddiası doğru mudur? İddia doğruysa neden silindiraj yapılmamıştır?
 
UYARI İŞARETLERİ KONULMADI
-Yola mıcırlı yol tabelası, uyarı levha ve işaretleri konulmadığı yönündeki iddia doğru mudur?
-Yolun mıcır silindirle ezilmeden ve uyarı levhaları konulmadan trafiğe açılmasının sorumlusu kimdir?
 
SORUŞTURMA BAŞLATILACAK MI?
-Bakanlığınız tarafından konuyla ilgili ihmali bulunanlar hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?
-Yıllara göre ayrı ayrı belirtilmek üzere son 5 yılda yaşanan trafik kazalarının nedenlerinin istatistiksel oranı nedir? “Dedi.
Kaynak : Murat Ürtekin