info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Gazeteciler Derneği’nden TAGİD’e Ziyaret

Çorlu Gazeteciler Derneği üyeleri, Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği`ne (TAGİD) ziyaret gerçekleştirdiler.

Ziyarette TAGİD ile Çorlu Gazeteciler Derneği`nin ortaklaşa olarak hayata geçirebilecekleri projeler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Çorlu Gazeteciler Derneği Başkanı Levent Silistre, ziyaretin anısına TAGİD Eşbaşkanı Ali Canbulat`a plaket takdim etti. 
 
Çorlu Gazeteciler Derneği yönetici ve üyeleri, TAGİD`i ziyaret etti. TAGİD Toplantı Salonu`nda gerçekleşen görüşmede TAGİD Eş Başkanı Ali Canbulat, Yönetim Kurulu Üyeleri Selahattin Er, Süleyman Kolot, Gülçin Babadağ, Ali Yerci, Av. Murat Keçeci ve TAGİD Genel Sekreteri Nihat Biçer yer aldılar. 
 
Ziyarette konuşan TAGİD eşbaşkanı Ali Canbulat: “Yerel seçimlerin yapılmasına yaklaşık 4 aylık bir süre kaldı ve bu nedenle siyaset gündemi oldukça yoğun. Sizlerin de bu nedenle programınızın yoğun olduğunu düşünüyorum. Bu yoğun gündemde bizi ziyaret etmiş olmanızdan memnuniyet duyuyorum” dedi. .
 
TAGİD Eş Başkanı Ali Canbulat: “1992 yılından bu yana Çorlu’da ikamet ediyorum ve bu süreçte çok hızlı bir değişim gerçekleşti. Bu hızlı nüfus artışıyla birlikte verilen hizmetlerin de aynı paralelde gitmesi gerekiyor. Malum olduğunuz üzere yerel seçimlerin yapılmasına da yaklaşık 4 aylık bir süre kaldı. Gözlemlerimize göre başkan adaylarının hangi projelerle halkın karşısına çıkacağı çok büyük önem taşıyor. Halk; ‘Çorlu için neler vaad ediliyor’, ‘Başkan Adayları nelerin sözünü veriyor’ genel anlamda bunlarla ilgileniyor. Bununla birlikte vaat edilen hizmetlerin ne kadarı gerçekleşmiş, reel açıdan bu da değer taşıyor. Bu konuda gerek halkımız, gerekse sivil toplum kuruluşlarımız çok bilinçlendi. Artık vatandaşlarımız yapılanları ve yapılmayanları sorguluyor. Çorlu`muz için Cumhuriyet Parkı, Gölbaşı Parkı ve aşevi gibi projeler büyük önem taşıyor. Bununla birlikte eksikliklerimiz de bulunuyor, bunları da kabul etmemiz gerekiyor. Örneğin, diğer şehirlerde gözlemlediğimiz taziye evleri neden Çorlu`muzda da olmasın. Emlak Konutları Köprüsü’ndeki problemlerinin çözülmesi, yeşil alan sıkıntılarımızın ortadan kaldırılması, sosyal alanların çoğaltılması, bir açık hava tiyatrosunun yapılması ve uluslararası boyutta bir fuar alanının oluşturulması hakikaten büyük önem arz ediyor. Sözkonusu bu eksikliklerin giderebilir ve iyi bir sunum gerçekleştirebilirseniz, İstanbul’dan da buraya gelişler olur” diye konuştu.  
 
Canbulat ayrıca: “Çorlu Havalimanı’nın bugün geldiği nokta umut vaat etmektedir. Eskiden kapasitesi düşük uçaklarla Ankara’ya günde bir sefer yapılabiliyordu. Geçen gün Ankara’dan dönerken bakıyorum da uçak tam kapasite dolu ve Çorlulu neredeyse yok. Uçakların yolcu kapasiteleri arttı, sefer sayıları arttı ve tam anlamıyla bir doluluk oranından bahsedebiliyoruz. Sonuçta bölgeye hitap eden bir havalimanı duruma geldi. Yani bireysel ihtiyaçlarımız, aslında toplumun ihtiyaçlarını yansıtıyor. Aslında hangi partinin seçimi alacağı pek önem taşımıyor. Buraya gerçekten hizmet edecek, Çorlu için gerçekten kendini feda edecek bir nesil lazım” şeklinde konuştu. 
 
Ziyarette söz alan Çorlu Gazeteciler Derneği Başkanı Levent Silistre ise: “Çorlu Gazeteciler Derneği üyeleri olarak görevimiz gereği çeşitli programlarda yer alarak TAGİD`e gelmiştik. Bu kez bir meslek kuruluşu olarak görüş alışverişinde bulunmak ve ortak çalışmaları içeren projelerimizi sizlerle paylaşmak için buradayız. Çorlu Gazeteciler Derneği olarak üyelerimizin mesleki anlamdaki eğitimlerine katkı sağlamak maksadıyla eğitimler ve seminerler düzenlemek istiyoruz. Bu konuda TAGİD ile işbirliği yapmak niyetindeyiz. Karşılıklı projeler geliştirerek yürüteceğimize ve hayata geçireceğimize inanıyorum. TAGİD olarak şu ana kadar Çorlu Gazeteciler Derneği`ne ve üyelerimize vermiş olduğunuz, bundan sonra da vereceğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. 
 
Silistre, ziyaretin anısına TAGİD Eş başkanı Ali Canbulat`a plaket takdim etti.