info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hastane Yokuşu Hakkında Gelişme

Bu konuda belediye engelli koordinasyon merkezi başkanı Murat Yıldız dan bilgi tarafıma iletildi

 

Sayın Adem Dalgıç'a, iktidar ve muhalefet arasındaki polemikte hemen cevap verilirken, Muratlı caddesi hastane yokuşu ile ilgili "sayın Adem Dalgıç, ben de isterim" diye bir köşe yazısı yazmış, kendisi yurt dışında olduğu için cevap verememiş, belediyenin basın bölümünün sayın Başkanı bilgilendirmediğini öğrenmiş, Hastane yokuşu ile ilgili bilgiyi CHP merkez ilçe sabah kahvaltıları esnasında bizzat başkandan almıştım.
 
Murat Ürtekin Dikkatine;
 
26.11.2012 Tarihli Demokrat Trakya gazetesindeki köşe yazınızı okudum. Öncelikle bir gazeteci olarak sadece Tekirdağda ki değil tüm trakya bölgesindeki engellilerin yaşadığı sıkıntılara yer vererek engelli sorunlarına göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı sizlere teşekkürlerimi bir borç bilirim. Köşe yazınızda Başkanın Engelliler Koordinasyon Merkezini kurmasının son derece isabetli olduğunu ancak TEKOMER'in hastane yokuşundaki problemi hala çözemediğinden ve sizin köşe yazınıza cevap vermediğinden bahsetmişsiniz.
 
Özellikle şunu ifade etmek isterim. Gazeteler, belediyenin basın ve halkla ilişkiler bölümüne gider. Bizler de engellilerin sorunlarını gidermek için aşırı yoğun bir program içerisinde olduğumuz için, basını takip etme şansımız her zaman mümkün olamamaktadır. Gazetenizin "bıçak sırtı" adlı köşenizdeki,"sayın Adem Dalgıç, ben de isterim" adlı yazıda,sözü geçen Muratlı caddesindeki hastane yokuşu ile ilgili haberinize istinaden,bu konuda size bilgi vermek amacıyla konuya gereken hassasiyeti gösterdiğimizi arz eder,çalışmalarımız hakkında bilgilendirmek isterim.
 
Tekirdağ Belediye Başkanlığı Engelliler Koordinasyon Merkezi (TEKOMER) çalışma esasları, engelli ve ailelerine yönelik Sosyal Belediyecilik anlayışı çerçevesi içinde sağlık, eğitim, rehabilitasyon, istihdam hukuki haklar konusunda danışmanlık yapılması, gündelik yaşamı kolaylaştıracak, sosyal yaşama uyumlarını sağlayacak üretim sürecine dahil olmalarının önünü açacak çeşitli faaliyetlerin yapılması,Engellilerin yasal hakları konusunda bilgilendirme faaliyetlerinin yürütülmesi, Engellilerin rehabilitasyonu ve eğitimleri, Meslek edinmeleri için eğitim çalışmaları, Sağlık koşullarının iyileştirilmesi için sağlık hizmet desteği sağlanması, İstihdam edilmeleri için çeşitli iş projelerinin gerçekleştirilmesinin çalışmalarını yapar.
 
Tabii ayrıca bizler için engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama tam katılımlarının sağlanması ve  fiziki koşulların erişilebilir olması da büyük önem taşımaktadır. 
Bu bağlamda biz TEKOMER olarak yapılacak çalışmaların standartlar doğrultusunda eksiksiz ve kusursuz olması için, Belediyemizin tüm birimlerine mevcut fiziksel ve çevresel iyileştirilmelerin yapılması için gerekli tüm yazılarımızı gönderdik. Ama sanıyorum Büyükşehir olma yolunda ilerleyen belediyemizin tüm birimleri çok yoğun çalıştıkları için bu durumu atladılar. Benim yine bu konuyu Fen işleri Müdürlüğümüze hatırlatacağımdan emin olabilirsiniz. 
 
Engellilerin sorunlarına gösterdiğiniz bu duyarlılık için tekrar tekrar teşekkür eder iyi çalışmalar dileklerimle Saygı ve Sevgilerimi sunarım.
 
Murat YILDIZ
Tekirdağ Belediye Başkanlığı
Eng.Koord.Mrkz.Sorml.
Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı
 
Sayın Murat Yıldız'a hassasiyetinden dolayı teşekkür eder,başarılarının devamını dilerim.
 
                                                                                                             Murat ÜRTEKİN
 
Kaynak : Murat Ürtekin