info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Huzurevi Huzursuzluğu Sürüyor

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak tarafından Ramazan ayının sonunda tekrar Çerkezköy gündemine taşınan Türk Metal Sendikası Mustafa Özbek Huzurevi ile ilgili konuşan Çerkezköy Belediye eski Başkanlarından Dr. Remzi Garip, “Huzurevi konusu benim için önemli. Çünkü orası imkansızlıklar içerisinde iken Belediye’ye ait en güzide, en merkezi yer olmasına rağmen Huzurevi yapılması için oy birliği ile tahsis edilmişti” dedi.

O dönem söz konusu yerin Türk Metal Sendikası’na Huzurevi yapılması şartı ile verilmesine tüm partilerin ve Meclis Üyelerinin ‘Evet’ dediğini hatırlatan Dr. Remzi Garip, “Söz konusu arsayı tahsis ederek Tapu’ya ‘Huzurevi yapılması ve işletilmesi’ şehrini düştük ve söz konusu yeri Türk Metal Sendikası’na devrettik” açıklamasının ardından konuya neden bu kadar hassasiyet gösterdiğini de belirterek, “Arsanın üzerine şuanki bina Türk Metal Sendikası’na üye olan binlerce işçinin ödediği aidatlar ile yapıldı. Ama şuanda amacı para kazanmak olan bilmem ne isminde özel bir okula tahsis edilmeye çalışılıyor. Buna tabii ki tahsisi yapan o dönemin Belediye Başkanı olarak tepki göstermem son derece doğal” ifadesini kullandı.
 
BİNAYI İŞÇİLERİN AİDATLARI YAPTI
 
“Hassasiyetim bundan dolayı, kimse altında bir şey aramasın” diyen Dr. Remzi Garip, “Ayrıca şuanda orasının ismi bildiğim kadarı ile Türk Metal Sendikası Mustafa Özbek Huzurevi. Yani Türk Metal Sendikası’nı bugünlere getiren, çok emekleri olan bir kişinin isminin oradan sökülüp, başka bir özel okulun tabelasının takılması bence Türkiye genelindeki Türk Metal Sendikası Üyeleri tarafından da doğru karşılanmayabilir. Çünkü bu bina o işçilerin ödediği aidatlar ile yapıldı” çıkışında bulundu.
 
YAPAMIYOR SA DEVRETSİN
 
Her büyük ve gelişmiş bir ilçede, vilayette huzurevinin bulunması gerektiğine inandığını ifade eden Dr. Remzi Garip, Tekirdağ, Çorlu’da huzurevlerinin bulunduğunu belirterek, “Bugün bu bölgenin nüfusu Kapaklı ile birlikte 200 bin civarında. Burası büyük ve gelişmiş bir yer artık ve bence Huzurevi’ne ihtiyaç var ve ileri de daha da olacak. O nedenle burasının Huzurevi olarak kalması, değerlendirilmesi ve işletilmesi önemli. Eğer Türk Metal Sendikası burasını bu şekilde işletemiyor, değerlendiremiyor ise söz konusu yeri Devlete Huzurevi olarak çalıştırılması için devretsin. Devlet de yanaşmıyor ise Belediye’ye devretsin ve Belediye işletsin ve işletirken Türk Metal Sendikası Üyesi işçiler ve yakınlarına öncelik verilsin. Çünkü burasının parasını Türkiye genelindeki Türk Metal işçileri verdi” dedi.
 
ŞARTLI TAHSİS EDİLDİ
 
Söz konusu alanın Meclis’ten oy birliği ile geçtiğini ve şartlı tahsis edildiğini üzerine basa basa vurgulayan Dr. Remzi Garip, “Söz konusu bölge merkezi bir yerde ve büyük bir arsaydı. O günün şartlarında tüm Meclis Üyeleri oy birliği ile, uzlaşarak bir paket sigara parasına şartlı tahsis edildi. O günün şartlarında istenilse orası Çerkezköy Otogarı yapılabilir veya yap, işlet, devret modeli ile alış veriş merkezi yapılabilir, veya çok ihtiyaç hissedilen Kültür Merkezi yapılabilirdi. Ama bunların yerine Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri olarak bölgemizdeki insanların kullanabileceği, yararına olan bir şey yapılması için burasını tahsis ettik.
 
ÖZBEK İSMİNİN KALDIRILMASI DOĞRU DEĞİL
 
Şimdi orasının ticari amaçlı bir özel okula veya yine ticari bir amaçlı başka bir kuruma tahsis edilmesine, kiralanmasına karşıyım. Ayrıca adı Türk Metal Sendikası Mustafa Özbek Huzurevi olan bir yerin ismini kaldırarak, bilmem ne okulları isminin verilmesini düşünmek bile düşündürücü. Çünkü Sayın Mustafa Özbek’in Genel Başkanlığı’nda Türk Metal Sendikası çağ atlamış, büyümüş ve gelişmiştir. Sendika ile özdeşleşmiş bir ismin adının kaldırılarak, özel okul tabelasının asılmasını dağ doğru bulmuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.