info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İhtiyaç Sahiplerinin Bir Kapısı Daha Kapandı!

İhtiyaç Sahiplerinin Bir Kapısı Daha Kapandı!

Tekirdağ Belediyesi tarafından önceki dönemlerde yoksul ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar düşünülerek oluşturulan “İHTİYACIN YOKSA AL GETİR İHTİYACIN VARSA AL GÖTÜR” isimli yardım bürosu çok zamandır faaliyette bulunmuyor.

 

Yardım severler ile ihtiyaç sahiplerini bir araya getiren ve Tekirdağ belediyesi tarafından organize edilen, otogar da yer alan belediye ek binasının hemen yanında bulunan küçük mağaza, birkaç aydır neredeyse tamamıyla kullanılamaz hale geldi. Önceleri içinde Tekirdağ belediyesinin bir görevlisinin beklediği mağazaya ihtiyaç sahipleri ve yardım severler gelerek ortak bir noktada buluşabiliyorlardı.

 

Yardım severlerin bıraktığı eşyaları ihtiyaçları doğrultusunda ihtiyaç sahibi vatandaşlar yetkililer gözetiminde mağazadan alabiliyorlardı. Bu sürecin ardından son zamanlarda ise yardım yapmak için gelenler belediye özel güvenliği ile konuşarak yardım için getirdikleri eşyaları onlara ya da mağazaya bırakabiliyorlardı.

Bir süre böyle devam eden mağaza faaliyetleri şimdilerde tamamen durmuş durumda. Yaklaşan Mübarek Ramazan ayı öncesi yardım yapmak isteyen çok sayıda vatandaş mağazaya geldiklerinde kapıda “TADİLAT NEDENİYLE KAPALIYIZ” yazısını görüyor.

Hiçbir yetkilinin olmadığı mağazada yardım için getirilen eşyalar kapının önüne bırakılıyor. Kontrolsüz bir şekilde kapı önüne bırakılan yardım eşyaları kimler tarafından alınıyor bunun denetimi yapılamıyor.

Mağaza hakkında konuşan ihtiyaç sahibi çok sayıda vatandaş ; Böyle bir mağazanın olması bizler için çok önemli ve değerli bir fikir, biz ihtiyaç sahipleri ile yardım yapmak isteyenleri bir araya getirmek çok büyük bir sevap, Allah burayı yapan ve yardım için buraya eşya getirenlerden razı olsun” diye konuşurken.

Yardım yapmak için mağazaya gelen vatandaşlarda “mağazanın kapalı olması bizleri çok üzüyor, ihtiyaç sahibi olan insanlara ufacık da olsa bir katkı sağlamak için buraya eşya getiriyoruz ancak getirdiğimiz yardım eşyalarını eskiden alan mağazada bir görevli bile bulamıyoruz, bu kadar duyarsız olmuş olamayız”. Diyorlar.

Yaklaşan Ramazan ayı öncesi Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’a seslenen yardım severler “Başkanımızdan ricamız burayla ilgilenmesi ve bu sosyal anlamda çok değerli olan yardım mağazasının tekrardan faaliyete geçmesini istiyoruz” dediler.