info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Jandarma Çek Dolandırıcılarını Kıskıvrak Yakaladı

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, maddi durumu zayıf kişiler adına ve örgüt elemanları tarafından anlaşmalı olarak kurulan şirketler aracılığıyla çek dolandırıcılığı yapan şebekeyi çökertti. Gözaltına alınan 6 kişi tutuklandı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 9 aydır takibini yaptığı K.K isimli şahsın liderliğindeki organize suç örgütü şebekesi çökertildi. Maddi durumu zayıf kişiler adına açılan şirketler ve örgüt elemanları tarafından anlaşmaları olarak kurulan şirketler adına resmi yollardan bankalarda çek hesabı açtırarak bu hesaba çeklerin para karşılığı piyasaya satmak suretiyle haksız kazanç temin eden şebekeye yönelik jandarma ekipleri, 11 Şubat tarihinde 6 farklı adese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda K.K'nın da aralarında bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlarda; 1 adet ruhsatsız silah ve av tüfeğiyle birlikte çok sayıda çek ve senet ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Örgütün, üyelerinin kurduğu veya maddi durumu zayıf kişiler adına kurdukları şirketler adına çıkardığı orijinal çekler ile yaptıkları sahte ve ikiz çekleri İstanbul başta olmak üzere; Tekirdağ, Kocaeli, bursa, Balıkesir, Muğla ve Antalya'da irtibat kurdukları şahıslara 2 bin - 2 bin 500 lira karşılığında satmak suretiyle yüksek kazanç elde ettikleri belirlendi. Örgütün 12 farklı bankadan temin ettikleri çek hesaplarında usulsüzlük yaptıkları ve toplam 120 şirket ile çok sayıda şahıs firmasını mağdur ettikleri tespit edildi.

Kaynak : Zaman