info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mehmet Sabri Yüce CHP`li Üyeleri Onurlandırdı

CHP Süleymanpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Sabri Yüce, Süleymanpaşa aday adaylığı sürecinde yapılmayanı yaptı ve CHP`li parti üyeleri ile basın mensuplarını kahvaltıda bir araya getirdi.

M.Sabri Yüce,olası bir sandık seçimini göze alarak,basının şahitliğinde parti üyelerine yaptıklarını ve yapacaklarını anlatarak bir ilki gerçekleştirdi.Yüce, parti üyelerine ve basın mensuplarına verdiği kahvaltıda adeta gövde gösterisi yaptı. Yüce konuşmasını üç temel prensip üzerine oturttu.

Eğitim, ekonomi ve Deprem konusunu ön planda tutacaklarını söyleyen Yüce,Des Otel’de verdiği kahvaltı da yaklaşık 600 parti üyesi ile bir araya gelerek kentin üç temel prensibi benimseyerek hareket etmesi gerektiğini savundu. Mehmet Sabri Yüce yaptığı konuşmada, “ Aday adaylığımı açıkladıktan sonra STK temsilcileri ve üyelerimiz ile buluştum. Herkesten ciddi ilgi gördüm. İki dönem belediye meclis üyeliği yaptım. Hali hazırda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin tüm şirketlerine Yeminli Mali Müşavir olarak danışmanlık hizmeti vermekteyim ” dedi.

Mehmet Sabri Yüce üyelere hitaben yaptığı konuşmasını üç temel prensip üzerine oturttu. Yüce, “ Tekirdağ’ın dolayısıyla Süleymanpaşa’nın üç yıkıcı olayı halletmesi gerekiyor. Bunlar eğitim., ekonomi ve deprem konusu. Ben iki dönem meclis üyeliğim ve şu an yaptığım danışmanlık hizmetlerim gereği projelerin nasıl yapıldığını, nasıl yapılamadığını en iyi şekilde gördüm. Ayrıca çok iyi proje yapabileceğimizi de biliyorum. Öncelikle eğitim konusunda eşitliğin sağlanabileceği ortamları belediye olarak hazırlamamız gerekiyor. Belediye yol, kaldırım, bina gibi şeyleri yapar. Zaten onları yapmak zorunda. Bunlar zaman içinde yapılır. Ancak gelir dağılımı inanılmaz bir şekilde bozuldu. Bu nedenle insanlar kentlere göç etmek zorunda kaldı. Kentlerde de kötü şartlarda yaşayan gettolar oluştu. Herkes tek kişinin ağızından çıkacak lafa göre yaşamaya çalıştı. Asgari ücrete mahkum oldu. Biz sabit gelirli veya dar gelirli insanların önünü açacak projeleri hayata geçirerek eğitim de eşitliği sağlayacağız. Süleymanpaşa’da bunun ilk örneği olacak ” dedi.

EKONOMİ ÇOK ÖNEMLİ

Antalya ve Eskişehir’den örnekler veren Mehmet Sabri Yüce, “ Bu bahsettiğim kentler bir kimlik oluşturdu. Süleymanpaşa ise hangi kimlikte olacağına bir türlü karar veremedi. Lokomotif kimliklerin olması gerekiyor. Turizmi ön plana çıkarmamız gerekiyor. Kentte yaşayanlarla buna karar vereceğiz. Kooperatifleşmenin önünü açacağız. Bu kooperatifleri de üç kısımda değerlendirebiliriz. Kültür Kooperatifi, Mahalle ve hizmet kooperatifi olarak çalışmalar yapılacak. Festivalimizi de fuara dönüştürerek kente 12 ay turizmin gelmesini sağlamalıyız. Böylece kent ekonomisi de kendiliğinden üst seviyelere çıkacaktır. Peştemalcı ve Yahudi mahallelerimizdeki tarihi evler hızla restore edilerek günümüze kazandırılmalı ve turizmin hizmetine sokulmalı ” diye konuştu.

DEPREM İÇİN SONRASINI DEĞİL ÖNCESİ ÖNEMLİ

Tekirdağ’ın birinci derece deprem bölgesi olduğunu hatırlatan ve vaktin çok azaldığına dikkat çeken Mehmet Sabri Yüce konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Bu güne kadar yapılan tüm hazırlıklar enkaz sonrası olacak çalışmalar ile ilgili. Oysa özellikle bölgemizde depreme dayanıklı yapılan dahil, deprem öncesi yapılacak tüm çalışmaları ele alıp hızla gerçekleştirmemiz gerekiyor. Elimizde sağlıklı bir veri tabanı yok. Önce bunu sağlamamız gerek. Süleymanpaşa Tekirdağ’ın kalbi ve bu kalbin iyi atması gerekiyor. Bizim güvenli ve dirençli kentler projesini ortaya koymamız gerekiyor. Teknik ekibimizle birlikte bunu başarabilecek kapasiteye sahibiz.” dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin