info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ lı CHP li Kadın Vekillerden Anlamlı Ziyaret

Batman da yaşanan son saldırının ardından şehit olan ailelerin yakınlarına CHP li vekillerden anlamlı ziyaret.

 

PKK'lı teröristlerin saldırısında Komiser Yardımcısı Adem İlkkılıç'ın şehit olduğu, 8 aylık hamile Mizgin Doğru, kızı Sultan ve anne karnından sezaryenle alınan bebeğin öldüğü Batman'a, CHP'li kadı milletvekilleri taziye ziyaretinde bulundu. Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, "Masum insanlara yönelen terörü lanetliyoruz. Ankara'da lanetledik, Ankara'da konuşmak yetmez geldi bize. Sizleri görelim, ailenin yaşadığı acıyı paylaşalım, biz buradayız, hep beraberiz terör saldırılarını istemiyoruz demek için buradayız" dedi. 
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Nur Serter, Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, İstanbul Milletvekili Sedef Küçük, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kadın Kolları Genel Sekreteri Nazik Işık, önce CHP İl teşkilatını ziyaret etti. 
 
Basın açıklaması yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, Batman'da yaşanan olayın herkesin yüreğini yaktığını söyledi. Güler şöyle konuştu: 
 
"Biz Türkiye'de insanların kardeşçe yaşamalarını istiyoruz. CHP hep bunu savundu. Öyle olsun diye elimizden geleni yaptık, bundan sonra da yapacağız. Masum insanlara yönelen terörü kuşkusuz lanetliyoruz. Ankara'da lanetledik, Ankara'da konuşmak yetmez geldi bize. Sizleri görelim, ailenin yaşadığı acıyı paylaşalım, biz buradayız, hep beraberiz terör saldırılarını istemiyoruz demek için buradayız. Bunun için kararlıyız bunu bir de Batman'dan yüksek sesle söyleyelim. Tüm Türkiye ve dünya duysun, bu işe son vereceğimizin kararlı olduğumuzu Türkiyemizin refah içinde yaşamak istediğimizi herkes duysun." 
 
'BURADA OLMAK ACIMIZI HAFİFLETTİ' 
 
Vali Ahmet Turhan'ı makamında ziyaret eden eden CHP'li kadınlar daha sonra saldırıda ölen izgin Doğru, kızı Sultan ve adı konmamış bebeğinin toprağa verildiği Beşiri İlçesi'nin Örmegöze Köyü'ne gitti. CHP'li kadınların köyde başlarını kapatmaları dikkat çekti. Köylülerle görüşen CHP'liler daha sonra saldırıda ölen Mizgin Doğru'nun annesi Maşallah Doğru'ya başsağlığı ziyaretinde bulundu. Ayman, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi: 
 
"Bu çok sıra dışı bir şeydi gerçekten. Terör saldırısı ardından annenin ve o masum daha doğmamış bebeğin başına gelenler tüm Türkiye'yi incitti. Bizi, Türkiye'nin sorunlarından sorumlu insanlar olarak çok daha incitti. Burada olmak, birinci derece ailenin acısını paylaşmak acımızı hafifletti desem inanır msınız? O acıyı bire bir paylaşmak, birlikte olduğumuzu, dayanışma içinde olduğumuzu hissetmek ülkenin batısı, doğusunun acıların farklı olmadığını hissetmek ve paylaşmak, iyi ki karar vermişiz iyi ki de buraya gelmişiz diyorum. Biz çok sıcak ve içten karşılandık."