info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ ve Antalya da kontör çetesi çökertildi: 23 gözaltı

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 1 yıldır izlediği kontör çetesine yönelik 3 ilde eş zamanlı düzenlediği Kontör Vadisi adlı operasyonda, 23 kişiyi yakaladı.

Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, telefonla gelişigüzel aradıkları kişilere kendilerini savcı, polis, asker olarak tanıtıp Telefonunuz kopyalanmış ve terör örgütü üyeleri tarafından kullanılıyor. Onları şu an takip ediyoruz. Bu yüzden telefonunu sakın kapatma ve onları izleyebilmemiz için bize kontör gönder , bazen de Sen hakim beyin, savcı beyin eşini telefonla rahatsız etmişsin diyerek kontör talebinde bulunan çete üyelerini takibe aldı. Çetenin, aradıkları kişilere bir kola firması çekilişinde para ödülü kazandıklarını söyleyip kendilerine hesap açtırmaları ve yarışmadaki ödülü alabilmeleri için kontör göndermelerini isteyerek dolandırıcılık yaptığı da belirlendi.

Asayiş Şube Müdürlüğü ne bağlı ekipler Tekirdağ ve Şanlıurfa ya giderek, yaklaşık 1 yıldır izlenen çeteye yönelik operasyon öncesinde çalışma yaptı. 10 gündür bu illerde bulunan Antalya Polisi, bu sabah saatlerinde 3 il ve ilçelerinde eş zamanlı düzenledikleri Kontör Vadisi adlı operasyonda, aralarında Başkan lakaplı çete lideri İsmail Y. nin de bulunduğu 23 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılar sorgulanmaları için Antalya ya getirilirken, İsmail Y. nin cebinden o gün kazanıldığı tespit edilen 15 bin TL para çıktı.

BİLGİ İŞLEM MERKEZİ KURMUŞLAR

Lüks otomobillere binen çete üyelerinin bilgi işlem merkezi kurdukları ve iletişim odasında bulunan 20 ye yakın telefonla insanları arayarak dolandırıcılık yaptıkları belirlendi. Takip edilmeye karşı kod isimler kullanan çetenin Kurtlar Vadisi dizisine özendiği, dizi karakterlerinin isimleriyle birbirlerine hitap ettiği, dolandırmak amacıyla yaklaşık 1 milyon kişiye telefon çağrısı bıraktığı ortaya çıktı. Vurgun miktarını açıklamayan polis, örgütün tüm ayaklarının deşifre edildiğini kaydetti.