info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ’a Beklenen Yağmur Geldi Her Yeri Su Bastı

Tekirdağ’da günlerdir Meteoroloji’nin gün saat vererek yağmur uyarısı yaptığı fakat buna rağmen dere yataklarında yapılan bütün evleri su bastı. 16 saat devamlı yağan yağmur ile Tekirdağ Değirmenaltı mahallesi Maxi kavşağı yeni yapılan köprü altını su bastı.

Tekirdağ’da günlerdir Meteoroloji’nin gün saat vererek yağmur uyarısı yaptığı fakat buna rağmen dere yataklarında yapılan bütün evleri su bastı. 16 saat devamlı yağan yağmur ile Tekirdağ Değirmenaltı mahallesi  Maxi kavşağı yeni yapılan köprü altını su bastı. Dereağzı, Alkaya civarındaki evleri su bastı. Turgut mahallesi İstanbul caddesi ve İskele Meydanı, Soğukkuyu Ördeklidere bağlantısındaki binaların zemin ve bodrum katlarını su bastı. Muratlı Caddesi alt yapı çalışmaları sebebiyle sel sularıyla gelen malzemeler şehir için trafiğini felç etti.
Sahil, Eski İskele, Orduevi, Aslıer Apartmanları, Yelken Kulübü önü, Taşıyıcılar Kooperatifi önü, Akport liman girişini su bastı. Malkara yolu üzerindeki özel idare (Köy Hizmetleri) önünde yağmur suyu gider hatları yeni yapılmasına rağmen asfalt üzerinde çok su birikti. Yeni Sanayi Sitesi, Altınova kavşağı, tren yolu alt geçidi, Altınova Gazi Osmanpaşa Caddesini su bastı. Altınova çıkışında (Maymun dere) köprü bağlantısı ve dere yatağına yapılan evleri tamamen su bastı ve hasar gördü. Dereyatağının denizle birleştiği yerde bulunan bir özel araç denize sürüklendi. Kral yoluna kadar sürüklenen taksi burada yağmurun dinmesiyle kurtarıcı vasıtasıyla sahile çekildi. Yağmurdan en çok hasar gören beldelerden Barbaros, Çevre Yolu, Çıkış Köprüsü çok hızlı gelen yağmur suları sebebiyle yıkıldı. Bir çok evleri su bastı. Kumbağ beldesi girişinde ova mevkiine gelen sel suları sebebiyle yazlık evler tamamen sular altında kaldı. Tekirdağ valisi Zübeyir Kemelek, İl Jandarma Komutanı Kazım Rıfkı Ayan, İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek ile birlikte selden zarar gören yerleri inceleyerek gerekli yardımların yapılması için talimat verdi.  Kumbağ Beldesinde incelemeler yapan Vali Zübeyir Kemelek, Kumbağ Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar ile görüştü.  “Devletin her türlü imkanları sel felaketinden zarar gören vatandaşlarımıza yardımlarımız devam edecek, bu büyük sel baskınından insan zayiatımız olmaması en büyük tesellimiz.” dedi. Sel basan bölgelerde Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri, Afet Acil Müdürlüğü Ekipleri, Karayolları 18. Şube Ekipleri, Kumbağ Belediyesi ve Barbaros Belediyesi ekipleri sel basan bölgelerde çalışmalarını sürdürdüler. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Ekipleri Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerde selden mağdur olan vatandaşlara yardımcı oldular. Tekirdağ Malkara yolu tek taraflı trafik verilerek vatandaşların yollarda mağdur olmaları önlendi.  Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre 16 saat süren aralıklarla devam eden şiddetli yağmurda metrekareye 100kilo civarında yağış düştüğü bildirildi.