info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakya 1. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı Açıldı

İşverenle, iş arayanların buluştuğu Trakya 1. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı başladı. 6-8 Haziran tarihleri arasında Çorlu’da bir AVM’de 80 firmanın kurduğu stantlar aracılığı ile tanıtımların yapılacağı fuarın açılışına; Vali Ali Yerlikaya, Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akblulut, İş Kur Genel Müdür Yardımcısı Adnan Yıldırım, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çalışma ve İş Kur İl Müdürü Şerafettin Küçük, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, protokolün diğer üyeleri ile davetliler katıldı.

İşverenle, iş arayanların buluştuğu Trakya 1. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı başladı. 6-8 Haziran tarihleri arasında Çorlu’da bir AVM’de 80 firmanın kurduğu stantlar aracılığı ile tanıtımların yapılacağı fuarın  açılışına; Vali Ali Yerlikaya, Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akblulut, İş Kur Genel Müdür Yardımcısı Adnan Yıldırım, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çalışma ve İş Kur İl Müdürü Şerafettin Küçük, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, protokolün diğer üyeleri ile davetliler katıldı.
Fuarın açılışında ilk olarak Çalışma ve İş Kur İl Müdürü Şerafettin Küçük konuştu. Küçük; “Türkiye’de iş gücüne katılım %49 iken Tekirdağ'da bu rakamın % 55 olduğunu" ifade etti. İl genelindeki istihdama katılım durumu ile ilgili de bilgiler veren Şerafettin Küçük, işsizliğin önündeki en büyük engelin “mesleksizlik” olduğunu belirterek, bu konudaki açığın giderilmesi ile ilgili müdürlük olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.
İş Kur Genel Müdür Yardımcısı Adnan Yıldırım da “Ülkemizin kamu istihdam kurumu olan İş Kur’un işsizlikte mücadele önemli bir görev üstlendiğini, İş Kur tarafından 2003’te 65 bin, 2013 yılının Ocak- Nisan döneminde 260 bin, bu rakamın yıl sonunda 1 milyon kişiye ulaşacağını” ifade etti.
Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut da” Ekonomide en önemli kaynağın beşeri unsur olan, insan faktörü olduğunu ifade ederek, artık ne iş olsa yaparım, her işi yaparım anlayışının geride kaldığını" söyledi. Akbulut, bunun için de herkesin yaptığı işte, bu alanda uzman hale gelmesi gerektiğini” söyledi.
Törende konuşan Vali Ali Yerlikaya ise; “Ülke genelinde işsizliğin %10’larda, Trakya’da %7’lerde, Tekirdağ da ise yüzde 6 sınırında olduğunu ifade ederek, 2023 yılında ülkemizde hedeflenen işsizlik rakamının %5 olduğu düşünülürse Tekirdağ da bu rakamın 5’ten daha aşağılarda olacağını” ifade etti.Tekirdağ’ın birçok alanda ülke ekonomisinde önemli bir yerde olduğunu ifade eden Vali Yerlikaya, 852 bin nüfuslu Tekirdağ'da toplamda 280 binin üzerinde sigortalı çalışan olduğunu belirtti.
Son dönemde, meslek liselerinin Organize Sanayi Bölgelerinde kurulmaya doğru yönlendiğini de ifade eden Vali Yerlikaya, Çerkezköy OSB’deki meslek lisesi örneğini vererek, buralarda kurulacak  meslek liselerinde öğrenci başına, 5 bin lira destek verildiğini, Müteşebbis Heyet Başkanlığını yürütmekte olduğu Islah OSB’lerin içine, Özel Endüstri Meslek Liseleri yapılacağını da ifade etti. Vali Ali Yerlikaya, konuşmasının sonunda, başta fuar organizasyonunda emeği geçen İş Kur İl Müdürü ve firma sahiplerine  çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Konuşmalardan sonra, 50 kişi üzeri işçi çalıştıran 30 firmaya, Vali Ali Yerlikaya ve protokol tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.
Beraberindekilerle fuarın açılışını gerçekleştiren Vali Yerlikaya, açılan stantları gezdi.