info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakya Gazeteciler Birliği Chp’nin Basına Olan Tutumunu Kınandı

Trakya Gazeteciler Birliği, geçtiğimiz günlerde Tekirdağ Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığında meydana gelen olaylarla ilgili kınama yazısı yayınladı.

Açıklamada "Tekirdağ Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığında meydana gelen olayda basın mensuplarına sergilenen tavır ve en doğal hakları olan haber alma özgürlüğünün kısıtlandığı bir takım kendini bilmez partililer tarafından kısıtlanması kabul edilebilir bir davranış değildir. Olay, 21 Şubat gecesi CHP Çerkezköy İlçe Örgütünün belediye meclis üyesi aday listesinin beğenilmeyişi üzerine tepkisini göstermek üzere gece 21.00 sularında Tekirdağ İl Örgütünü protesto etmek amacıyla il başkanlığı binasına gelmeleriyle yaşanmıştır. Yer yer yumrukların havada uçuştuğu, gerilimin had safhada olduğu anda alkollü oldukları iddia edilen partililer tarafından basın mensubu arkadaşlarımız fiziki ve sözlü saldırıya uğrayarak çalışmaları engellenmeye çalışılmış olduğu, kamera ve fotoğraf görüntülerinde tespit edilmiştir. Yaşanan bu tatsız olay camiamızı derinden üzmüş, basın özgürlüğünü her seferinde savunan, dile getiren CHP örgütünün bu denli kısıtlayıcı tavırları izaha muhtaçtır" ifadeleri kaydedildi.
 
Trakya Gazeteciler Birliği, yaşanan tatsız olayı kınadıklarını ifade ederken, konuyla alakalı açıklama yapmayan CHP İl Başkanı Recep Palabıyık’tan basın camiası adına özür beklediklerini bildirdi.