info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vicdan Azabı Çekti, Ortağının Hayatını Kararttığını İtiraf Etti

Edirne de çiçekçilik yapan 46 yaşındaki Hayati Gündoğan, savcılığa başvurarak, 2007 yılında birlikte iş yaptığım ortağımı, kendi borcumdan dolayı tefecilere bulaştırdım.

 

Edirne'de çiçekçilik yapan 46 yaşındaki Hayati Gündoğan, savcılığa başvurarak, "2007 yılında birlikte iş yaptığım ortağımı, kendi borcumdan dolayı tefecilere bulaştırdım. Tefecilere, borcumdan dolayı ortağımın imzasını taşıyan senet verdim. Bu senet nedeniyle 400 bin TL değerindeki 3 katlı evi icra yoluyla 75 bin TL'ye satılmış. Vicdan azabı çekiyorum, çok pişmanım" dedi. 
 
Oya Çıdacı ile Hayati Gündoğan, Edirne kent merkezinde birlikte çiçek dükkanı açtı. İşlerinin kötü gitmesi üzerine Gündoğan daha önceden tanıdığı Mehmet Budak'tan 6 bin TL borç para alarak karşılığında da ortağı Oya Çıdacı'nın imzası olan 20 bin TL'Lik senet verdi. Gündoğan faizle sürekli büyüyen borcunu ödeyemeyeceğini anlayınca yasadışı yollardan Bulgaristan'a geçerken sınır devriyelerinin açtığı ateş sonucu bacağından yaralandı. Sofya Şehir Hastanesi'nde tedavi gören Gündoğan, ardından 17 ay cezaevinde tutulduktan sonra Türkiye'ye sınırdışı edildi. 
 
VİCDAN AZABINA DAYANAMADI 
Türkiye'ye döndükten sonra ortağı Oya Çıdacı'nın, onun adına tefeciye verdiği senet nedeniyle evinin satıldığını ve rahim kanseri olduğunu öğrenen Gündoğan, vicdan azabı yaşadı. Edirne Cumhuriyet Savcılığı'na giden Gündoğan, olayları tek tek anlattı. Savcılık bunun üzerine Mehmet Budak hakkında 'tefecilik' suçlaması ile Edirne 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Davanın dün görülen duruşmasında Budak, 12 bin 161 TL adli para cezasına çarptırıldı. 
 
Savcılığın Gündoğan hakkında başlattığı soruşturma ise sürüyor. Bulgaristan'dan sınırdışı edildikten sonra eski ortağının başına gelenleri öğrenince çok üzüldüğünü söyleyen Hayati Gündoğan, "2007 yılında birlikte iş yaptığım ortağımı, kendi borcumdan dolayı tefecilere bulaştırdım. Tefecilere, benim borcumdan dolayı ortağımın imzasını taşıyan senet vermiştim. Daha sonra bu senet nedeniyle 400 bin TL değerindeki üç katlı evi, icra yoluyla 75 bin TL'ye satılmış. Vicdan azabı çektim ve yaşananların gidip savcılığa anlattım. Çok pişmanım" dedi. 
 
SİGORTA PRİMİNİ ÖDEMEDİĞİ İÇİN TEDAVİ OLAMIYOR 
Yaşadığı olayların ardından Edirne'yi terk eden ve Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ne yerleşen Oya Çıdacı, "Borcunu ödeyeceğini söyleyen ortağıma güvendim ve senedi ben imzalayarak kendisine verdim. Ortağımın tefecilerle işbirliği yaptığını daha sonra öğrendim. Fakat borcu bir türlü ödemedi. Senedi alana gittiğimde tehdit edildim. Senedimi vermediler. Evim satıldı. Çok mağdurum. Zor durumdayım. Bu olaydan sonra Edirne'yi terk etmek zorunda kaldım. Burada kirada oturuyorum. Yine küçük bir çiçekçi dükkanı açtım. Hastalandım ve sigorta pirimlerimi ödeyemediğim için tedavimi de yaptıramıyorum" dedi