info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

"Diyanet Eğitim Merkezi nde Seçim Propagandası" İddiası Davasına Devam Edildi

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca, Tekirdağ eski Belediye Başkanı Ahmet Aygün, İl Müftüsü Ahmet Okutan ve Tekirdağ Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Şahin hakkında, seçim yasaklarına aykırı davrandıkları gerekçesiyle açılan davaya devam edildi.

Tekirdağ Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, eski Belediye Başkanı Aygün, İl Müftüsü Ahmet Okutan, sanık avukatları, ve 6 cami imamı katıldı. Tekirdağ Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Şahin ise duruşmaya katılmadı.

Kimlik tespitinin ardından söz alan İl Müftüsü Ahmet Okutan, genellikle her ay toplantı yaptıklarını belirterek, 19 Şubat ta eski Başkan Aygün için özel olarak toplanmadıklarını söyledi.

Ahmet Okutan, herhangi bir siyasi toplantı düzenlemediğini, toplantı bittiğinde "kendi cebinde aldığı erzaklar ile yemek verdiğini" ifade ederek, "Yemekhaneyle konferans salonu arasında bir yoğunluk gördüm. Baktığımda eski başkan imam arkadaşlara danışıyordu. Komployla karşı karşıyayım" diye konuştu.

Eski Başkan Aygün de geçmişte birçok kuruma ziyarette bulunduğunu belirterek, yaptığı toplantının din görevlilerinin kendisine soru sorması üzerine gerçekleştiğini ve 15 dakikalık bir sunum yaptığını belirtti. Aygün şöyle konuştu:

"Parti genel meclisince öğretmen olarak görevlendirilmiştim. Bu yüzden sunumlar hakkında çalışmalarım vardı. İmamların soruları üzerine ben de içme suyu arıtma tesisi, biyolojik arıtma gibi konulardan bahsetmek zorunda kaldım. Ben her zaman arabamda kravat gibi hediyeler taşırım. Şoförüm ise bu kravatları isteyen imamlara dağıtmış. Bu bahsettiklerimin suç olduğunu zannetmiyorum. Müftü beyin konuyla ilgisi yok. Bir suçlu varsa o da benim."

Mahkeme heyeti, avukatların son savunmalarını hazırlaması amacıyla duruşmayı erteledi.

-OLAY-

29 Mart yerel seçimlerinde AK Parti den yeniden aday olan eski Belediye Başkanı Ahmet Aygün ün, Diyanet Eğitim Merkezi nde, müftülüğün din görevlileriyle aylık olarak yaptığı toplantı sonrasında, sinevizyon gösterisiyle çalışmalarını anlattığı, Müftü Ahmet Okutan ile Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Şahin in de, Aygün e seçim propagandası yapması için yer ve imkan tanıdığı iddia edilmişti.

Cumhuriyet Başsavcılığı, Aygün, Ahmet Okutan ve Şahin hakkında, "YSK nın 341 sayılı kararına ve Seçim Kanunu na aykırı davrandıkları" gerekçesiyle Sulh Ceza Mahkemesinde dava açmıştı.

Savcılık, Aygün hakkında 3 aydan 6 aya, Ahmet Okutan ve Şahin hakkında ise 6 aydan bir yıla kadar hapis cezası istemişti.