info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Egemen Bağış Açacak, Akp Kapatacak

Egemen Bağış Açacak, Akp Kapatacak

AKP hükümeti bir yandan belde ve köyleri kapatma kararı alıyor, bir yandan da Bakanların katılımıyla en fazla bir sene hizmet vermesi beklenen yeni belde binası açılışı yapıyor.

Son bir aydır basında ve kamuoyunda yoğun olarak tartışılmaya başlanan ve 1 Ekim’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla ilk gündemde yer alması beklenen Büyükşehir Yasa Tasarısı kapsamında Tekirdağ ilimizde büyükşehir  olacaktır.

Bu karar; şehrimizin daha da gelişmesi, kalkınması ve hizmet alması adına oldukça sevindirici bir karardır. Ancak AKP hükümeti yetkilileri yaptıkları açıklamalarda bu yasayla; belde ve köylerin kapatılarak tüzel kişiliklerinin ortadan kaldırılacağını böylece bu yerlerin daha iyi hizmet alacağını iddia etmektedirler.

Ancak Tekirdağ gibi köy ve belde belediye sayısı yüksek olan şehirlerde bu yerlerin tüzel kişiliklerinin ortadan kaldırılması birçok sorunu da beraberinde getireceği kamuoyunun ortak fikridir.

Hal böyle iken; bir yandan AKP Genel Başkan Yardımcısı basına belde ve köylerin kapanmasıyla bu yerlerin daha iyi hizmet alacağını savunan açıklamalar yapmakta, belde belediyelerini kapatmaya çalışmakta diğer taraftan ise, yine AKP’li Bakanlar da kapatmaya çalıştıkları belde belediyelerinde daha iyi hizmet adına yeni belde binası açılışı yapmaktadırlar.

Şimdi ortada iki çelişkili durum bulunmaktadır. Bir yandan köy ve beldeler ortadan kaldırılmak istenmekte bir yandan da yeni belediye binaları hizmete girmekte. Bunun son örneği de 1 Eylül’de açılışının Sayın Bakan Egemen Bağış tarafından yapılacağı kamuoyuna duyurulan Şalgamlı Belde Belediyesinin yeni hizmet binasıdır.

Şalgamlı Belediye Başkanı, “yeni hizmet binasının bir ihtiyaç olduğunu iyi belediyecilik hizmetlerinin burada verilmesi gerektiğini ve duyduğu memnuniyeti” dile getiren açıklamalar yapmıştır. Belediye Başkanımız haklıdır. Bağlı olduğu Hayrabolu İlçesine 26 km mesafede bulunan belde belediyesinde bu çalışmaların yapılması olumludur. İnsan odaklı hizmetin de bir gereğidir. Ama belediyeleri kapatmak büyük bir hata ve orada yaşayan halka yapılacak bir saygısızlıktır.

Temennimiz; 1 Eylülde Bakan’ın binanın açılışı için ayırdığı zamanın bir kısmını Tekirdağ ilinde ki 24 belde belediyesinin kapanmaması içinde ayırması ve girdikleri bu hatalı yoldan biran evvel dönmeleridir.
 
Av. Emre KÖPRÜLÜ
Tekirdağ Milletvekili