info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Geri Gönderme Merkezi’nde Kalan Göçmenler İsyan Çıkarttı

Tekirdağ Valiliği Göç İdaresi Müdürlüğü’ne bağlı Geri Gönderme Merkezi’nde kalan kaçak göçmenler ülkelerine geri gitmek istemediklerini söyleyip isyan çıkarttılar.

Ayaklanan göçmenler geri gönderme merkezinin camlarını kapılarını kırdılar.
 
Tekirdağ Muratlı yolu üzerindeki Kayı mahallesinde bulunan Geri gönderme merkezinde kalan Afganistan, İran ve Suriyelilerden oluşan 10 Çocuk, 10 Kadın ve 60 yetişkin erkek, bugün öğlen saatlerinde İddiaya göre ülkelerine geri gönderilmek istemediklerini belirterek merkezde görevli memurların içeri girmesini engelleyip isyan çıkardılar. Kapı ve pencerelerin camlarını kıran göçmenler merkezin içerden de elektiriklerini kestiler.
 
ÇEVİK KUVVET EKİPLERİ SEVK EDİLDİ
 
Geri gönderme merkezinde görevli polislerin telsizden takviye ekip istemesi üzerine bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ve resmi ekip sevk edildi. Kaoıları açmamakta direnen göçmenlerden Suriyeli olduğu ve Türkçe bildiği öğrenilen bir kişi, camdan polislere seslenerek yetkili birisi ile konumak istediklerini söyledi. Bunun üzerine olay yerindeki polis müdürlerinden biri camdan konuşarak şikayetleri dinledi. Arkadaşları adına konuşan göçmen” Bizi Ülkemize değil başka bir ülkeye gönderin. Ayrıca burada şartlar elverişsiz. 50 kişilik merkezde şu anda çocuk ve kadınlar dahil 80 kişi kalıyoruz” diye konuştu.
 
Olay yerindeki yetkililer ise kendilerinin böyle bir yetkilerinin olmadığını mevzuat gereği vatandaşı oldukları Ülkelere gönderileceklerini ancak fiziki şartları ilgili yerlere ileterek çözebileceklerini söylediler. Bir süredir getirilen yemekleride yemedikleri öğrenilen kaçak göçmenleri yapılan ikna konuşmalarından sonra kilitli kapıların açılmasına izin verdiler. Daha sonra dışarı tahliye edilen göçmenler bahçede kurulan masalarda verilen yemekleri yediler. Geri gönderme merkezinde isyan sırasında oluşan hasarın giderilmesi için çalışma başlatıldı.
 
Yakalanan kaçaklar sınır dışı edilmek üzere Tekirdağ Valiliği Göç İdaresi Müdürlüğü’ne bağlı Geri Gönderme Merkezi’ne gönderiliyor. Burada misafir edilen kaçak göçmenlerin sınır dışı edilmesi için vatandaşı olduğu ülkelerin Türkiye’deki diplomatik temsilcilikleriyle bağlantıya geçiliyor. İşlemleri tamamlanan göçmenler daha sonra Ülkelerine geri gönderiliyor.