info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Göçmen Dernekleri Bir Araya Geldi

Balkan Göçmenleri İktisadi ve Sosyal Araştırmalar Derneği’nin (BİSADER) yeni Genel Başkanı Mali Müşavir Cengiz Yazar, göçmen derneklerinin yönetimleri ve göçmen mahalle muhtarlarına yemek verdi.

BİSADER’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen yemek BİSADER Çorlu Şubesi Başkanı Ümit Yılmaz, HÖH Trakya Sorumlusu Nevzat Akıncı, Şeyhsinan Mahallesi Muhtarı Salim Sarıer, Havuzlar Mahallesi Muhtarı ve Havuzlar Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Özgür, Çobançeşme Mahallesi Muhtarı İlhan Yılmaz, Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Hasan Ergün, Çorlu Balkan Türkleri Derneği Başkanı Sezgin Engin, Kilikadılılar Dernek Başkanı Bilgin İnceoğlu, Ergene Bulgaristan Göçmenleri Derneği Başkanı İsmail Uslu, Kırcaalililer ve Haskovolular Derneği Başkanı Mustafa Kahveci, BİSAV Kurucu Üyesi Nevzat Avcıoğlu, Çorlu Makedonyalılar Dernek Yönetiminin katılımıyla gerçekleşti.
 
BİSADER Genel Başkanı Cengiz Yazar davetlilere hitaben yaptığı konuşmada, “Geçtiğimiz nisan ayında yapılan kongrede göreve geldik. Mehmet Cebeci’nin Ergene Belediye Başkan Adaylığı sebebiyle dernek başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından, yönetim kurulundaki arkadaşlarımız başkan olarak beni seçtiler. BİSADER olarak yoğun bir şekilde sürdürdüğümüz faaliyetleri önümüzdeki süreçte de devam ettirmek istiyoruz. Göreve geldikten sonra hem sizinle tanışmak, hem de yapabileceğimiz ortak çalışmalar hakkında sizlerle fikir alışverişinde bulunmak için bu toplantıyı düzenledik” dedi.
 
Daha sonra HÖH Trakya Sorumlusu Nevzat Akıncı, mahalle muhtarları ve dernek başkanları söz alarak fikir ve görüşlerini açıkladı. Göçmenlerin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda, derneklerin işbirliğiyle yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Böylesine geniş çaplı bir toplantının düzenlenmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren dernek başkanları, önümüzdeki süreçte de bu tür toplantıların düzenlenmesini istediklerini dile getirdiler.