info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Halka hizmet, Hakka hizmet

Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, il genelinde bin 363 polis memuru ile birlikte kentin güvenliğini sağlamak amacıyla hazırlanan bir dizi projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Özellikle uyuşturucu, okul önündeki güvenlik ve trafik konusunda kararlı olduklarını ifade eden deneyimli İl Emniyet Müdürü Çelikbilek, "Mahalleri ekiplerimize zimmetleyeceğiz en büyük felsefemiz halka hizmet, hakka hizmet olacak" dedi. Son Emniyet Müdürlüğü kararnamesi ile Kahramanmaraş tan Tekirdağ a atanan Necdet Çelikbilek, kente gelişinin 32 nci gününde Polis evinde basın toplantısı düzenleyerek hazırladığı projeleri açıkladı. Basın toplantısına Necdet Çelikbilek in yanı sıra Emniyet Müdür Yardımcıları ve bazı Şube Müdürleri katıldı. Özellikle uyuşturucu konusunda yoğun projeler hazırlandığını kaydeden Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, şehri 10 farklı bölgeye ayırarak ?dar bölge alan kontrol sistemini başlattıklarını söyledi. Tekirdağ ın huzurlu ve hareketli bir yaşam tarzına sahip olduğunu ifade eden Emniyet Müdürü Çelikbilek, tüm mahalleleri tek tek ele alarak bazı projeler geliştirdiklerini kaydetti. İl Emniyet Müdürü Çelikbilek, "Bizim felsefemiz halka hizmet, hakka hizmet şeklindedir. Tekirdağ da göreve başladıktan sonra 32 gün geçti. Şehri 10 ayrı bölgeye ayırdık. Suç oranları, işlenen suçlar ve bunlara karşı projeler geliştirdik. Çevik kuvvet ekiplerine ek olarak 10 ayrı Asayiş ekibi kurarak dar bölge alan kontrol sistemine başladık. Sahilde ana arterlerde yaya devriye sistemine başladık. Halkımızın yoğun olarak bulunduğu alanlarda resmi elbiseli ekiplerimiz tüm gün boyunca devre atarak huzuru sağlamaya gayret ediyor. Halkımız pencereden baktığı zaman polisini, polis aracını görmek istiyor. Bizde bu güveni kendilerine veriyoruz. Ekiplerimize mahalleleri zimmet edeceğiz. Orada yaşanan olaylardan bu arkadaşlarımız sorunlu olacaklar" dedi.
ŞEHİRDEKİ TRAFİK SORUNU
Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, şehir merkezindeki trafikte aksamalar olduğunu ve bunun en büyük nedeninin usulsüz parklardan meydana geldiğini söyledi. Şehir içinde özellikle usulsüz parklar için izole çalışması yapılacağını kaydeden İl Emniyet Müdürü Çelikbilek, "Trafikte bir rahatlama söz konusu olacak. Aynı zamanda trafik magandası dediğimiz kişilerde yakından takip edilerek cezaları verilecek. Özellikle okul önlerinde trafik magandalığı yapacak kişilere karşı çok duyarlı olacağız. Öğrencilerimizin giriş-çıkış saatlerinde bu kontroller daha da artacak. Uyuşturucu maddeler konusunda okul önlerinde yoğun bir çalışmamız olacak. Bu kişileri mümkün olduğunda ortadan kaldıracağız. Tabiî ki Tekirdağ İstanbul un ardından bir geçiş noktası halinde, tatil beldelerinde bu çalışmaları sürdürüyoruz. Kısa bir süre sonra okul sezonu açılacak. Uyuşturucu ile mücadeleyi her alanda kararlı bir şekilde devam ettireceğiz" dedi. İl Emniyet Müdürü Çelikbilek, kısa bir süre sonra Ramazan ayı nedeniylede bir dizi tedbirler alınacağını söyledi. İftar öncesinden sahur vaktine karar kararlı bir çalışma yapacaklarını kaydeden İl Emniyet Müdürü Çelikbilek, "İftar öncesinde, teravi namazında ve sahurda daha duyarlı ve dikkatli olunacak. Cami etrafında gerekli tedbirleri alacağız. Kumar konusunda özelliklede tombala oynatılması konusunda yasal olarak gerekli tüm müdahaleleri yapacağız. Kumar sosyal bir felakettir. Tombalaya karşı yasal olarak tedbirler alınacak" şeklinde konuştu.
OKUL ÖNLERİNE ÇÖPÇÜ POLİSLER GELİYOR
Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, daha önce İzmir ve İstanbul da uygulamaya konulan ?güven timleri nin Tekirdağ da başlatılacağını söyledi. Özellikle okul önlerinde çöpçü kıyafetli, simitçi kıyafetçi sivil polislerin görev yaparak suçlulara ve suçlara karşı tedbir alınacağını ifade etti. İl Emniyet Müdürü Çelikbilek, "Okullarda öğrencilerimiz için güven timlerini devreye sokacağız. Okul etrafında çöpçü, simitçi gibi kişiler sivil görev yapan polis ekiplerimiz olacak. Daha önce İzmir de ve İstanbul da uygulanan bu proje Tekirdağ da daha etkin hale getirilecek. Polis halk ilişkisine çok önem veriyoruz. Münferit olarak hata yapan görevlilerimiz hakkında hem idari hem de adli soruşturma hemen yapılacak. Kimsenin kayırılması söz konusu bile olamaz" diye konuştu. Tekirdağ Emniyet Müdürü olarak ilk günkü meslek heyecanı ile çalıştığını anlatan Necdet Çelikbilek, kendisine ayak uyduramayan personeli yanında barındırmayacağını söyledi. Kendisine ayak uyduran kişilerle yola devam edeceğini kaydeden İl Emniyet Müdürü Çelikbilek, "Bana ayak uyduramayanlar ile yollarımızı ayırırım. Onlarla işim olmaz. Tekirdağ halkında da gerek ihbarlar gerekse destek konusunda yardım bekliyorum" dedi. (İHA)