info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kapaklıda Gaziler Günü Kutlaması

Tekirdağ’ın Kapaklı İlçesi’nde 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir kutlama programı düzenlendi.

Tekirdağ'ın Kapaklı İlçesi'nde 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir kutlama programı düzenlendi. 
Kapaklı Belediyesi yanında bulunan Atatürk anıtında başlayan kutlama programına Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kayatürk, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ferhat Kaanoğlu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel, İl Genel Meclis üyesi Sami İkizler, Partilerin Belediye Başkan aday adayları ile Kapaklı Belediyesi Meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmeler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Programa Kaymakamlık Makamı, Jandarma Komutanlığı, Belediye Başkanlığı makamları ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Şubesi çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulması ile başladı. Çeleklerin sırasıyla Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, akabinde hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten ilk konuşmayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan gerçekleştirdi.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan’ın konuşmasını tamamlamasının ardından Kapaklı Çok Programlı Lisesi Tarih Öğretmeni Onur Çeşmeli Gaziler Günü’nün önemine değinerek “Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. ‘Şehit nurlanmış gazi onurlanmış askerdir’ inancıyla hareket ederek bu uğurda savaş yapmış ve birçok vatan evladını şehit ve gazi vermiştir. Bu yolda yürüyenlere ne mutlu. Sizler, bizim var olmamızı ve huzur içinde yaşamamızı sağlayan kahramanlarsınız” dedi.
Tarih Öğretmeni Onur Çeşmeli konuşmasının devamında şunları söyledi: “Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘milli bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli görevimizdir’ Sizler çok değerlisiniz çünkü büyük işler başardınız. Sahip olduğunuz inanç ve vatan sevginiz takdir-e şayan olacaktır. Gün olduğu gibi bugünde aynı inançla, bu aziz vatanın birliğine ve bütünlüğüne, var olan milli değerlerine saldırılara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Yaptıklarınızı asla unutmayacağız”
Konuşmaların tamamlanmasının ardından okul öğrencileri şiirlerini okudu. Programın sona ermesinin ardından Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy temsilciliği üyeleri Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından kahvaltı organizasyonunda ağırlandı.