info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

LLP/Leonardo Programı Uzmanları Çorlu MRU Endüstri Meslek Lisesi`nde Toplantıya

Çorlu MRU Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Caner Baysal; "Avrupa Birliği Projeleri Bizim İçin Yeni Avrupa İçin Değil"

De Monte Mobilya Yapı Elemanlarının İmalatında Avrupa daki Yeniliklerin Deneyiminin Kazandırılması Yaygınlaştırma Toplantısı Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Toplantı Salonu nda yapıldı.

Toplantıya LLP Leonardo Uzmanı Özgür Nurdoğan ve Aysel Gücük, Çorlu Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Şerafettin Küçük, Trakya Aktif Genç İşadamları (TAGİD) ve Çorlu İşadamları ve Sanayiciler Derneği (ÇİSAD) temsilcileri, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Karaca, diğer okul müdürleri, öğretmenler ve proje kapsamında destek veren firma temsilcileri katıldılar.

Proje sunumunu gerçekleştiren proje refakatçi öğretmeni Yusuf Budak, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci De Monte Mobilya ve Yapı Elemanlarının İmalatında Avrupa daki Yeniliklerin Deneyiminin Kazandırılması ile ilgili olarak bilgiler aktardı.

Proje kapsamında okulumuzdan Ahşap Teknolojileri Alanı, İnşaat Teknolojileri Alanı ve Metal Teknolojileri Alanı olmak üzere toplam 25 öğrenci ve 3 refakatçi öğretmen yer aldı. Cizre den 4 Ahşap Teknolojileri Alanı öğrencisi ve 1 refakatçi öğretmen ve Sakarya dan 4 Metal Teknolojileri Alanı öğrencisi ve 1 refakatçi öğretmen ile Fransa ya gidildi diyen Budak; "Proje kapsamında ilk olarak hazırlıklar yapıldı. Amaçlarımıza ve belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için ülke içinde ve ülkemiz dışındaki faaliyetleri gösteren kapsamlı bir çalışma programı hazırlandı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile protokol imzaladık ve seminerler düzenlendi. Katılımcı öğrencilere özel bir dil kursunda 120 saatlik Fransızca dil kursu aldırıldı ve dil becerisi kazanmaları sağlandı. Proje ile Avrupa da de monte mobilya ve yapı elemanlarının imalatını, yeni gelişmeleri ve ileri uygulamaları yerinde inceledik. Ülkemizdeki uygulamalar ile Avrupa da ki uygulamaları karşılaştırdık. Teknolojileri, bilişimin uygulama alanlarını, kullanılan malzeme ve gereçleri, eğitim uygulamalarını görerek karşılıklı bilgi, beceri ve deneyim kazandık. Kazanılan yeni deneyimlerle istihdam edilebilirliğe katkı sağladık. Okulumuzun iş dünyasına cevap verebilme özelliği arttırılarak, iş dünyası ile okulumuz arasındaki bağların sağlamlaşması ve devamlılığı sağlandı.

Projemizle ilgili nihai rapor hazırlanmış, tüm harcamalar, katılımcılar ve projenin yürütülmesi sırasındaki bütün faaliyetleri gösteren bilgiler internet ortamındaki veri tabanına girişi yapıldı" diye konuştu.

Çorlu MRU Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Caner Baysal da konuşmasında, proje konusunu biz 2004 yılında 4 arkadaşla birlikte öğrendiklerini belirterek; "Evimizden çay demleyerek getirerek, saat 10.00 lara kadar çalışarak proje kavramını öğrendik. Öğrendikten sonra bunun makul olduğuna kanaat getirerek ciddi bir ekip çalışmasına başladık. Avrupa Birliği Projeleri bizim için yeniydi ama Avrupa yeni değildi. Biz Avrupa dayız zaten. Geçmişimizde de 600 sene Avrupa nın değişik yerlerinde bulunduk. Projelerimiz sayesinde Avrupa Birliği ile Avrupa yı birbirinden ayırmayı öğrendik. Geçmişimizle bugünümüzü var etmeyi öğrendik" dedi.

Baysal; "Okulumuzun yurt dışında iki yurt içinde de üç tane kardeş okulu var. Yurt içinde de bir şeyleri paylaşmayı yurt dışında da bir şeyleri paylaşmayı zaten biliyorduk. Bunu yazmak konusunu ise Ulusal Ajans sayesinde öğrendik kendilerine teşekkür ediyoruz. Okulumuzun şu anda yürütmüş olduğu hali hazırda 3 kendi hazırladığı proje, 3 ortaklı proje, bunların dışında Bakanlığımızın projelerinde yer alıyoruz bunların dışında da Sayın Müdürümüzün teşvikleri ile Romanya da özel olarak geliştirdiğimiz Eğitim Üçgeni projesi gibi bir çok projede yer alıyoruz. İşKur un hazırladığı pek çok projede eğitim merkezi konumunda yer alıyoruz. Makine Mühendisleri Odası nın talep ettiği alanlarda kurs hazırlıklarında aktif olarak eğitim merkezi olarak yer almaktayız ve sektörün ihtiyaç duyduğu ve işaret ettiği her alanda da hizmet vermeye hazır durumdayız" şeklinde konuştu.

Çorlu Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar da toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada Çorlu MRU Endüstri Meslek Lisesi ne teşekkür etti. Müdür Bağlar; "İlçemizde gerek Leonardo Da Vinci gerekse Commenius kapsamında okullarımızda birçok alanda proje hazırlanmakta. Projeler kapsamında en iyi çalışmaları yürüten okullarımızdan biri de Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi dir, kendilerine diğer okul müdürleri ve yöneticilerinin önünde teşekkür ediyorum" dedi.