info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tarım Bakanı, CHP li Köprülü nün TBMM deki Sorusunu Cevaplayamadı

Tarım Bakanı, CHP li Köprülü nün TBMM deki Sorusunu Cevaplayamadı

Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e TBMM Genel Kurulu’nda Angus Çiftliğini sordu. Köprülü, Tekirdağ’ın en büyük sıkıntılarından birinin yüz bin baş hayvan barındıran ve çevreye verdiği zararla özellikle Çorlu gündeminde olan Angus çiftliği hakkında bilgi istedi. CHP’li Köprülü’nün TBMM Genel Kurulu’nda sözlü olarak sorduğu ve Bakan Mehdi Eker’in cevaplayamadığı soru şöyle:

“Sayın Bakan, biliyorsunuz ki Tekirdağ’ın özellikle en büyük sıkıntılarından bir tanesi de yüz bin baş hayvanı bünyesinde barındıran bir angus çiftliğidir. Bu angus çiftliğiyle ilgili, hukuksuz olduğuna dair birçok tespit yapılmasına, bununla ilgili cezalar kesilmesine rağmen hiçbir girişimde bulunulmadı.

Bunun da dışında, özellikle Kurban Bayramı öncesinde Türkiye’nin doğu illerinden, Ardahan’dan, Kars’tan birçok hayvanını Trakya’ya getirmek isteyen vatandaşımız İstanbul Boğazı girişinde engelleniyor ama ne hikmetse, Trakya’ya, bu çiftliklere Uruguay’dan, Avustralya’dan hayvanlar çok rahat bir şekilde girebiliyor. Siz bunu Anadolu’da yaşayan insanlara bir haksızlık olarak, Anadolu hayvancısına yapılmış büyük bir saygısızlık olarak görüyor musunuz?”