info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Adliyesi’nde Yer Sıkıntısı

Tekirdağ’a atanan 25 Aralık Operasyonu’nun savcısı Muammer Akkaş’ın Tekirdağ Adliyesi’nde yer olmadığı için 10 metre karelik odayı başka bir savcı arkadaşı ile paylaşacağı öğrenildi.

4 savcının ve çok sayıda hakimin yer darlığı nedeniyle aynı odayı paylaştığını ifade eden Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk: “Bunun yeni atanan savcımızla bir alakası yok. Yıllardan beri adliyemizde yer darlığı var. Savcımız göreve başladığında bir düzenleme yapacağız” dedi.
 
25 Aralık Operasyonu’nun savcısı Muammer Akkaş, operasyon için kolluk güçlerine talimat vermiş, talimatı yerine getirilmeyince de Adliye’de yazılı basın açıklaması dağıtmıştı. Akkaş, yaptığı hukuk dışı basın açıklaması nedeniyle gerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, gerekse başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümet üyeleri tarafından eleştirilmişti.
 
Adalet sarayının önünde bildiri dağıtan Akkaş, HSYK’nın kararı ile Tekirdağ’a düz savcı olarak atandıktan sonra 10 günlük izne ayrılmıştı. Henüz görevine başlamayan Akkaş için Tekirdağ Adliyesi’nde oda bulunmadığı öğrenildi.
 
Tekirdağ Adliyesi’nde uzun zamandır yer sıkıntısının olduğunu söyleyen Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, “Bunun yeni atanan savcımızla bir alakası yok. Yıllardan beri adliyemizde yer darlığı var. 4 savcımız ve hakimlerimiz odalarını ikişerli kullanıyor. Bunun için yeni adliye projesini önemsiyoruz. Savcımız göreve başladığında bir düzenleme yapacağız” diye konuştu.