info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yeni Haftada Hava Nasıl Olacak?

Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü nden yapılan son değerlendirmelere göre Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli, İstanbul un Çatalca ve Silivri çevrelerinde hafif yağmur geçişleri görülecek. Sabah saatlerinde Tekirdağ, Balıkesir, Kocaeli, Bursa (Yenişehir) ve Muğla çevreleri ile iç ve doğu kesimlerde yer yer sis hakim olacak.

Hava sıcaklığı Marmara da lodosla birlikte 1- 3 derece artacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak. Ülke genelinde mevsim normallerinin 3- 5 derece üzerinde seyredecek.

Rüzgar genellikle güney ve batı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, öğleden sonra Ege de, akşam saatlerinden itibaren Marmara da kuvvetli (40-50 km/s) olarak esecek.

SİS UYARISI

Sabah saatlerinde Tekirdağ, Balıkesir, Kocaeli, Bursa (Yenişehir) ve Muğla çevreleri ile İç Ege, Akdeniz in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz in iç kesimleri ve Doğu Anadolu nun kuzeyinde sis görülecek. Sis olayının oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı (hava kalitesinde azalama, ulaşımda aksama vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Bu gece saatlerinde Doğu Karadeniz in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt, Artvin), İç Anadolu nun kuzeydoğusu (Sivas, Yozgat, Kayseri) ile Doğu Anadolu nun kuzey ve doğusunda (Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Van) yer yer don olayı bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Marmara: Parçalı zamanla çok bulutlu, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Kırklareli, İstanbul un Çatalca ve Silivri çevreleri hafif yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde Tekirdağ, Balıkesir, Bursa ve Kocaeli çevrelerinde sis görülecek. Akşam saatlerinden itibaren lodos kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.

Ege: Kıyıları parçalı zamanla çok bulutlu, diğer kesimleri parçalı az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde iç kesimleri ile Muğla çevrelerinde yer yer sis görülecek. Öğle saatlerinden itibaren kıyılarında lodos kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis görülecek.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden itibaren kuzeybatısı parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis, gece saatlerinde kuzeydoğusunda don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden itibaren parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis, Gümüşhane, Bayburt, Artvin ve Çorum çevrelerinde don olayı görülecek.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer sis, gece don olayı görülecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek.