info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kayıp Malezya Uçağından Kötü Haber Geldi

18 gündür aranan uçağın Hint Okyanusu’nun güneyine düştüğü ve 239 yolcu ve mürettebattan kurtulan olmadığı açıklandı. Yolcu yakınları kriz geçirdi.

Malezya’dan Çin’e gitmek için 8 Mart’ta havalandıktan sonra 239 yolcu ve mürettebatla kaybolan Malezya Havayolları’na ait uçaktan kötü haber geldi. Malezya Başbakanı Necip Rezak, yeni elde edilen uydu verilerinin kayıp uçağın Hint Okyanusu’nun güneyinde düştüğünü gösterdiğini belirtti. Rezak, yaptığı açıklamayı derin üzüntü ve esef içinde gerçekleştirdiğini belirtirken Malezya Havayolları’nın uçakta bulunan 239 kişinin yakınlarına bilgi verdiğini ifade etti. Yolcu yakınlarına gönderilen mesajda, “Uçakta bulunanlardan hiçbirinin kurtulamadığını artık varsaymak zorundayız” denildi.
 
Parçalar aranıyor
 
Bulguya, İngiliz Hava Kazaları Araştırma Birimi’nden (AAIB) ve uydu telekomünikasyon firması Inmarsat’tan alınan veriler sonucunda ulaşıldı. Zira uydu görüntüleri, uçağın en son okyanusun ortasında herhangi bir kara parçasına oldukça uzak bir bölgede tespit edildiğini doğruluyor. Henüz kayıp uçağın parçalarına ulaşılamasa da, uydu görüntülerinde saptanan nesnelerin uçağa ait olduğu tahmin ediliyor. Çağın düştüğü noktada okyanus derinliğinin 3000-4000 metre civarında olduğu sanılıyor. Malezya Havayolları, yolcuların cesetleri bulunana kadar arama çalışmalarının devam edeceğini açıkladı.