info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

42`nci Toronto Uluslararası Film Festivali Başladı

Festivalin resmi açılışı, İsveç yapımı "Borg/McEnroe" ile yapıldı. Festivalin özel gösterim bölümünde Türk filmleri "Ayla" ve "Buğday" sinemaseverlerle buluşacak.

Kanada'da, sinema dünyasının önemli organizasyonlarından olan Toronto Uluslararası Film Festivali (TIFF), 42'nci kez sinemaseverlerle buluştu.

Film sektöründe Cannes'dan sonra en büyük festival olarak gösterilen TIFF'in Toronto'daki resmi açılışı, yönetmenliğini Janus Metz'in yaptığı, başrollerini Shia LaBeouf, Sverrir Gudnason ve Stellan Skarsgard'ın paylaştığı İsveç yapımı "Borg/McEnroe" ile yapıldı.

Türkiye, TIFF'te ilk kez geçen yıl katıldığı film marketine bu yıl da iştirak ediyor. TIFF programının özel gösterimler bölümünde ise Türk filmleri "Ayla" ve "Buğday" sinemaseverlerle buluşacak.

Kore Savaşı'nda yaşanan gerçek ve dramatik bir hikayeyi beyaz perdeye taşıyan "Ayla"nın yönetmen koltuğunda Can Ulkay oturuyor.

Dram türündeki Ayla'nın senaryosunda ise Yiğit Güralp'in imzası var. Başrollerini Çetin Tekindor, Taner Birsel, İsmail Hacıoğlu ve Ali Atay'ın paylaştığı filmin müzikleri ise Fahir Atakoğlu'na ait.

Özel gösterimler bölümünde sunulacak bir diğer Türk filmi ise "Buğday". 

Yönetmen Semih Kaplanoğlu imzası taşıyan filmin başrollerinde Jean-Marc Barr, Ermin Bravo, Grigory Dobrygin ve Cristina Flutur yer alıyor.

Mustang filmi ile uluslarası arenada büyük başarı kazanan Deniz Gamze Ergüven'in ikinci uzun metrajlı yapımı "Krallar" TİFF'te izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Hüseyin Tabak'ın Yılmaz Güney'in hayatını konu alan "Çirkin Kral Efsanesi" belgeseli de festival kapsamında gösterilecek.

Sinema dünyasında "Oscar'ın habercisi" olarak bilinen festivale bu yıl 74 ülkeden 260 film katılıyor. Festival 17 Eylül'e kadar devam edecek.