info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Başkan Albayrak, Basın Bayramında Basınla Bir Araya Geldi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla organize edilen programda Tekirdağ’da faaliyet gösteren basın kuruluşlarının temsilcileri ile kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı Namık Koçak, basından sansürün kaldırılışının 107. Yılında hala basında sansürün konuşulduğunu belirterek, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Tekirdağ’daki tüm basın mensuplarımızla birlikte konuşarak, görüşerek ortak aklın doğrultusunda basınımız için en iyisini hayata geçirmeye çalışacağız. Büyükşehir Belediyesine yöneltilen tüm soruları cevaplayacağız. Sansürün konuşulmadığı, tamamen özgür basının olduğu günlerde yeniden görüşmek ümidiyle günümüz, gününüz kutlu olsun” dedi.
 
Daha sonra kürsüye gelen Başkan Albayrak, Tekirdağ büyükşehir Belediyesi’nin artık tüm sorunlarını aşmış güçlü bir belediye konumuna geldiğini belirterek, “Yeni hizmet binamız için çalışmalar sürüyor. En kısa zamanda temelini atmayı ve 2017 yılının sonuna doğru da yeni binamıza geçmeyi hedefliyoruz.
 
Meydan düzenlemesi için çalışmalarımız sürüyor. Eski binaları kamulaştırma çabasındayız. Kamulaştırmaların ardından yıkımları fe gerçekleştirerek şehrin nefes almasını ve tarihi dokunun ortaya çıkmasını sağlayacağız.
 
Trafik sorununun ortadan kaldırılması için bilimsel veriler ışığında çalışmalar devam ediyor. Ulaşım Master Planı hazırlıkları sürüyor.
 
Yeni asfalt plenti alıyoruz. Bununla birlikte günlük asfalt kapasitemizi 2600 tona çıkaracağız.  
 
Miras Atölyersi projemizin 2. Etabını Şarköy’ü köylerinde hayata geçiriyoruz. Uçmakdere, Gaziköy ve Güzelköy’de miras atölyesi projesi hayata geçecek. Uçmakdere’de 3 binayı kamulaştırıyoruz. Birine ağaç işleri atölyesi, birine butik otel diğerine de yöresel ürünler satış yeri yapacağız. Onun dışında 52 evin projeleri çıkarılarak zaman içerisinde restore işlemleri tamamlanacak.
 
Gaziköy ve Güzelköy’de de proje hayata geçirilecek. Ayrıca Uçmakdere  Mahallemizden özellikle bayanların yer aldığı bir heyeti de Şirince ve Cumalıkızık köyüne göndererek oradaki köy turizmi çalışmalarının incelenmesi sağlanacak.
 
Biyolojik Arıtma Tesisi için çalışmalar devam ediyor. Doğu ve Batı Grubu olmak üzere iki ayrı etapta altyapı çalışmaları sürüyor. Altyapı bir belediye başkanı için zor çalışmalardır. Ancak biz Tekirdağ’ın geleceği için çalışıyoruz. Eski ana su isale hattını da zaman içerisinde tamamen yenileyeceğiz. Hedefimiz 2017 yılının ortalarından itibaren iskeleden denize girebilecek bir temiz denize sahip olmak. Tüm altyapı çalışmalarımızı 2017 yılına kadar tamamlayıp Tekirdağ’ın tüm altyapı sorununu çözmeyi hedefliyoruz.
 
Kısacası 2019 Mart ayında verdiğimiz tüm sözleri tutmuş olmanın gururuyla halkımızın karşısına çıkacağız” dedi.
 
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Poyraz’da Kültür Dairesi’nin Ağustos ayı içerisinde yapacağı kültürel faaliyetler ile ilgili basın mensuplarını bilgilendirdi.
 
TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa’da TESKİ’nin yatırımcı bir kuruluş olduğunu belirterek, Tekirdağ’a sorunsuz ve kesintisiz içme suyunu ulaştırmak ve kanalizasyon sistemini sıkıntı yaşanmayan hale getirmek için il genelinde yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi.