info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Nkü Araştırma ve Uygulama Hastanesi nde Kalp Ameliyatları Yapılmaya Başlandı

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesine yeni katmış olduğu ameliyathane ile açık kalp ameliyatlarını da yapabilecek hale getirildi.

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesine yeni katmış olduğu ameliyathane ile açık kalp ameliyatlarını da yapabilecek hale getirildi. Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Turan Ege ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyatlarla Hüseyin Aydın ve Kadriye Abacı sağlığına kavuştu. Hastaları ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek hastalara geçmiş olsun dileklerini iletti ve ameliyatı gerçekleştiren ekibe teşekkür etti.

Hastanenin üç yıl önce kurulduğunu ve kısa sürede kalp ameliyatı yapabilecek noktaya geldiğine değinen Şimşek, bir hastane için kalp ameliyatı yapmanın önemli başarı olduğunu ve hastanenin yeni binasına geçtiğinde çok daha kapsamlı olacağını kaydetti. NKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yapılan çalışmaların, Tekirdağ ve Trakyalılar için önemli bir hizmet olduğuna işaret eden Prof. Dr. Şimşek, "Bu hizmeti her geçen gün daha da kaliteli ve eksiksiz bir hale getirmek için elimizden gelen tüm çabayı sarf etmekteyiz. Bu çalışmaları başarılı bir ekiple birlikte sürdürüyoruz. Hastanemizde yapılan bu ilk kalp ameliyatları da çabamızın ne kadar yerinde olduğunu ortaya koymaktadır. Tüm bu hizmeti kısıtlı imkânlarla sunmaktayız. Üniversitemiz hastanesinin ileride yeni binasına kavuşmasıyla da daha elverişli ve geniş imkânlar ölçüsünde bu hizmetimizi arttıracağız. " dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren ekibin başında yer alan Prof. Dr. Ege şunları kaydetti: "Tekirdağ'da Açık ve Kaplı Kalp ameliyatı yapılmaması büyük bir açık idi ve Nkü Araştırma Uygulama hastanesi ile birlikte bu açık ortadan kaldırıldı. Biz hastalarımızdan özellikle şunu iyi şekilde bilmelerini istiyoruz. Bizim ameliyatlarımız en düşük risk ile gerçekleşiyor. Yoğun bakımda geçen iki gün sonrası hasta normal servise alınıyor ve 2-3 gün sonra da taburcu işlemi yapılıyor. Hastanemizde İlk ameliyatımızı 56 yaşındaki Hüseyin Aydın isimli hastamıza gerçekleştirdik. Bu hastamız kalp krizi geçirmişti ve bu hastamızın 3 damarını değiştirdik. Şuan hastamızın sağlığı çok iyi. Bir-iki gün sonra kısmetse taburcu edeceğiz. Yine 47 yaşında Kadriye Abacı isimli bir hastamızın da kalp romatizması nedeniyle mitral kalp kapakçığını değiştirdik. Onun da Maşallah sağlığı iyi. NKÜ'de ameliyatların başlaması ile artık kalp hastaları risk altında başka yerlere gönderilmeyecek ve her türlü donanıma sahip ameliyathane ile hastalarımıza anında müdahale edilebilecek. Hastalarımızın bu açıdan NKÜ Araştırma-Uygulama Hastanesi Kalp Damar bölümüne gönül rahatlığı içerisinde güvenmelerini beklerken, sağlık, afiyet diliyorum. "

Hastane bünyesinde yapılan çalışmaların gelecek adına kendisini mutlu ettiğini belirten Doç. Dr. Mustafa Kulaç ise yorucu çalışmaların sonunda böylesi bir hizmetin ortaya çıkmasının tüm yorgunluklarını aldığını söyledi. Ameliyatları başarılı geçen Hüseyin Aydın ve Kadriye Abacı, gerçekleşen ameliyatla adeta yeniden doğduklarını, kendilerini çok iyi hissettiklerini ve sağlıklarına kavuşturan ekibe şükran borçlu oldukları ifade ettiler.