info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ankete Göre Trakya Bölgesi Yerel Seçimde Chp Dedi

Mart 2014’te yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili hareketlilik aldı başını gidiyor.

ULUSAL BASIN SEÇİM ANKETİ SONUÇLANDIRINI YAYINLADI
 
Objective Research Center’in son yaptığı anket verilerine göre  iktidar partisi AK Partinin  Trakya’da Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli ili ve ilçelerinde işinin zor olduğu görülüyor. Bu bahse konu araştırma şirketinin, “Trakya illeri yerel seçim araştırması” CHP’nin  Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’de rakiplerinin önünde olduğunu gösterdi. Bu yapılan anket (araştırma) için Tekirdağ merkez başta olmak üzere ilçelerinde toplam 2 bin 320 kişi. Edirne merkezde 1200 kişi, Keşan’da 310 kişi, Kırklareli merkezde 720 kişi, Lüleburgaz’da ise  750 kişi ile görüşüldü. Araştırma da CHP’nin Kırklareli’de birinci parti olduğu ortaya çıkmış oldu. Araştırma’da, CHP yüzde 47.5 ile birinci parti oldu. CHP’yi  yüzde 30.7‘lik oranla AK parti, yüzde 11.9’ luk  oranla da MHP izledi.
 
LÜLEBURGAZ’ da CHP YÜZDE 51.7
 
Ayrıca Kırklareli  ilin en büyük ilçesi Lüleburgaz’daki araştırmaya katılanların yüzde 51.7 ‘si CHP, yüzde 20.9’ u Ak parti’ye  oy vereceğini beyan etti. Bilindiği gibi Lüleburgaz belediye başkanlığını  halen Emin Halebak yürütüyor. CHP genel sekreteri Bihlun Tamaylıgil’in memleketi ‘de Lüleburgaz. Ayrıca Babaeski’de de  CHP‘nin önde olduğu bu araştırmada yer alıyor. Halen Kırklareli  ilinde 2 CHP ve birde AK parti milletvekili TBMM ‘de görev yapıyor.   
 
TEKİRDAĞ‘da CHP BİRİNCİ PARTİ
 
Aynı araştırma (anket) kapsamında ise Tekirdağ’da  CHP  birinci parti çıktı. Ankete katılanların yüzde 40.7 si CHP, yüzde 32.5 ‘i AK partiye oy vereceklerini söylerken, yüzde 14.O katılanlar ise MHP’ ye oy vereceklerini  bu araştırmada söylediler. Tekirdağ merkezde halen Adem Dalgıç CHP belediye başkanı olarak görev yapıyor. Tekirdağ ilindeki ilçelerden  Çorlu, Saray, Muratlı,Şarköy,Marmara Ereğlisi’nde CHP’ li belediye başkanları görev yapıyor.
 
ÇORLU’ da CHP
 
Trakya’nın en çok nüfusunun kalabalık olduğu ve il merkezleri nüfuslarına  fark atan  Çorlu’da yapılan araştırma sonucunda belediye başkanlığı’n da yine CHP’ li bir adayı görmek istediğini açıkladı. Halen Çorlu belediye başkanlığı koltuğu’nda üç dönemdir CHP’den seçilen Ünal Baysan bulunuyor. Birde Çorlu’dan Tekirdağ ilinin altı milletvekili’nin üçü Çorlu’lu olarak TBMM de görev yapıyor. Trakya’da en çok göç alan ilçe konumun da  Çorlu bulunurken, sınırlarında  Avrupa Serbest bölge, Deri OSB başta olmak üzere  dört adet yeni Islah OSB’ de bulunuyor. Anket sonunda  Çorlu’da yine yapılacak seçimlerde CHP’ li bir adayı görmek istediğini aktaran seçmenlerin oranı yüzde 42 olurken, AK partiden yana oy kullananların oranı yüzde 33.8 oldu.
 
HAMDİ SEDEFÇİ  FARKI
 
Bu ilimizde (Edirne) kıdemli belediye başkanı olarak anımsanan ve dört dönemdir CHP’den Hamdi Sedefçi görev yapıyor. Burada CHP’ ye oy vermeyi düşünenlerin oranı yüzde 46.1 çıkarken, CHP’ yi yüzde 32.5  ile Ak parti takip etti. Edirne ilinde birde yüzde 12. 2 kararsız seçmen var. Bu ilin en kalabalık nüfusa sahip Keşan ilçesinde ise  araştırmaya katılanların yüzde 47.5 ‘lik kesimi CHP ‘ yi ilk sıraya taşıdı. Keşan da şu anda CHP’ li Mehmet Özcan belediye başkanı olarak görev yapıyor. Uzunköprü ve İpsala ilçelerinde de  belediye başkanı olarak CHP’ li başkanlar görev başında.
 
ZİYARETLER BEKLENİYOR
 
Önümüzdeki günlerde  daha başka kamuoyu araştırmalarını sürdüren grupların elde ettikleri neticeleri kamuoyu ile paylaşacaklar. 28 Eylül’de Trakya’yı CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu ziyaret ederek üreticilerin, çiftçilerin, halkın sorunlarını mitingte haykırmıştı. Önümüzdeki günlerde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaret edeceği programlanırken, MHP kurmayları da genel başkan Devlet Bahçeli’nin Trakya ziyaret programı üzerinde son çalışmaları yapıyor.