info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

10’uncu Yıl Nutku Çocuklara İlham Olacak

Karikatürist ve çizer Nuri Kurtcebe, Mustafa Kemal Atatürk`ün 10. Yıl Nutku`nu çizgi romanına taşıdı.

Nuri Kurtcebe, Kuvayı Milliye destanından sonra bu kez de Onuncu Yıl Nutku’nun çizgi romanını üretti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda kitabevi raflarındaki yerini alacak olan eser, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara Hipodrom’da halka hitaben söylediği “Yurttaşlarım! Az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk Kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti’dir” sözlerinin tekrardan gençlere ilham olmasını amaçlıyor.

Çizer Nuri Kurtcebe, eserle ilgili cumhuriyete ve demokratik değerlere yönelik saldırıların arttığı, Atatürk’ün unutturulmaya, devrimlerinin yok edilmeye çalışıldığı günümüz koşullarında, böylesine değerli bir söylevin büyük emeklerle çizgi roman olarak yayınlanmasının cumhuriyete yürekten bağlı insanlara moral kazandırmasını hedefliyor.

HALKA TEKRAR YOL GÖSTERECEK

Kitabın arka sayfasında ise şu sözler yer alıyor: “Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle, ‘geçmiş asırların gevşetici zihniyeti’nin etkisi altında perişanlaşmış, cepheden cepheye sürülmüş halkımızın büyük fedakarlıklarla kurduğu Cumhuriyet'in, aradan sadece on yıl geçmişken katettiği mesafenin ve yürümekte olduğu çağdaş uygarlık yolunun en özlü biçimde ifade edildiği 10. Yıl Nutku, kuşkusuz Cumhuriyet tarihinin en değerli belgelerinden birisidir. Atatürk'ün bu kısa söylevinde bile defalarca dile getirdiği; çağdaş uygarlığa, bilime ve güzel sanatlara bağlılık sözlerinin, Cumhuriyet'e, yaşamsal değerdeki laiklik ilkesine ve evrensel insanlık değerlerine her zamankinden daha fazla sahip çıkmamız gereken günümüz koşullarında, halkımıza bir kere daha doğru yolu göstereceğini, özellikle geleceğin güvencesi olan çocuklarımıza ve gençlerimize ilham vereceğini düşünüyoruz.”